ט"ו באב מגיע. אני לא מאלה שמתלהבים מדובוני שוקולד מתוקים עם סרט אדום, אבל בכל זאת זהו יום עם פוטנציאל ובחרתי לו תמהיל חריף, מתוק וקליל.
4 צפייה בגלריה
משולשי פילו במילוי פיקנטי מתקתק
משולשי פילו במילוי פיקנטי מתקתק
משולשי פילו במילוי פיקנטי מתקתק
(צילום פרטי)
משולשי פילו ממולאים בתערובת של בשר טחון גס, כבד עוף וצימוקים אוזבקיים בתיבול פיקנטי, לצד פירות העונה - סברס ותאנים.
וקנקן מבושם בהשראת המשקה הפרסי פלודה (Floode) סוגר את הפינה הרומנטית הזאת ועושה שולחן מושלם לט"ו באב ולכל הימים הטובים שיבואו אחריו.
קראו גם:

משולשי פילו במילוי פיקנטי מתקתק

חבילת עלי פילו טרי (יש בסופרים, מומלץ מאוד) או חבילת עלים קפואה ומופשרת במקרר למשך לילה
שמן זית לשימון
2 כפות פירורי לחם או שקדים טחונים גס
תערובת המילוי:
200 גרם בשר, טחון גס
חצי קילו כבד עוף טרי, קצוץ בסכין לחתיכות קטנות (לא יותר מדי)
חבילת כוסברה קצוצה דק
חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 פלפל חריף טרי, קצוץ דק
4 שיני שום כתושות או קצוצות
כפית וחצי פפריקה מתוקה
כפית (או לפי הטעם) צ'ילי גרוס
כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון
2-1 כפות צימוקים אוזבקיים קצוצים
2 כפות שמן זית
פירות לצד המנה:
סברס קלוף
תאנים
4 צפייה בגלריה
מילוי של תערובת בשר טחון גס, כבד עוף וצימוקים אוזבקיים
מילוי של תערובת בשר טחון גס, כבד עוף וצימוקים אוזבקיים
מילוי של תערובת בשר טחון גס, כבד עוף וצימוקים אוזבקיים
(צילום פרטי)
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי התערובת מלבד הבשר הטחון גס. מניחים בצד.
במחבת חמה מאוד סוגרים את הבשר במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב (סגירה קצרה ולא מייבשת). כשהבשר מקבל צבע זהוב יפה מוסיפים את תערובת הכבד.
כדאי להוסיף את הכבד בשלבים כדי שלא לקרר את המחבת, תוך כדי הקפצה או ערבוב. גם פה חשוב לא לייבש את התערובת, סגירה קלה של תערובת הכבד, כיבוי וצינון של רבע שעה.
עוברים להכנת המשולשים. משמנים משטח עבודה, מניחים עלה פילו לאורכו, משמנים שוב, מפזרים מעט פירורי לחם, מניחים עלה נוסף ומשמנים גם אותו.
בסכין חדה מחלקים את העלה לשלוש רצועות לאורך, על כל רצועה מניחים כף מהתערובת בקצה התחתון, מסדרים את התערובת בצד ימין של הרצועה, מקפלים לצד שמאל בצורת משולש וממשיכים כלפי מעלה עד הסוף.
חשוב לשמן מעט תוך כדי קיפול וגם בסגירה עצמה.
4 צפייה בגלריה
ט"ו באב חריף-מתקתק
ט"ו באב חריף-מתקתק
ט"ו באב חריף-מתקתק
(צילום: פרטי)
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה כשהמשולש עטוף בשמן והסגירה כלפי מטה. אפשר לבחור סגירה אחרת (בצורת סיגר או מעטפה כמו אגרול).
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות לכ־10 דקות עד רבע שעה או עד להשחמה זהובה ויפה. מגישים חם לצד פירות העונה.

משקה קיץ

5 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
2 פקקים מי ורדים
2-1 תפוחי עץ עם הקליפה, פרוסים דק או מגוררים ללא הליבה (אפשר גם וגם)
4 צפייה בגלריה
המשקה שיקרר לכם את הקיץ
המשקה שיקרר לכם את הקיץ
המשקה שיקרר לכם את הקיץ
(צילום פרטי)
ההכנה:
מכינים סירופ סוכר קליל, ממיסים בסיר את המים עם הסוכר ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה עד להמסת הסוכר וקבלת נוזל צלול. מכבים את האש, מוסיפים את מי הוורדים ומצננים. משתמשים כתרכיז.
בקנקן יפה או בקערה יפה ופתוחה מוזגים מים קרים עם הרבה קרח, את סירופ הסוכר מוסיפים לפי הטעם, מוסיפים ענפי לואיזה או נענע או גם וגם, פרוסות דקות של תפוח עץ, אפשר גם לגרר את התפוח, מוסיפים את מיץ הלימון (כדי שהתפוח לא ישחיר), אפשר להוסיף מעט רכז רימונים (להעמקת הטעם והצבע).
המשקה נפלא כמו שהוא ומאוד מתאים גם בשילוב עם אלכוהול.