כשבחוץ לוהט והביל אני בוחר בדרך כלל ללכת למקורות.
הפעם בחרתי בקיצ'רי, מג'דרה עיראקית משודרגת שמתאימה לכל שעות היממה - מנה שמשלבת אורז ועדשים אדומות בחמאה ושום, עגבניות וג'יבן עיראקית בליווי ביצי עין וצזיקי.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
מדובר בחומרי גלם זמינים, מאמץ סביר ופשטות, והבית מתמלא בריחות ובארומה.
קיצ'רי - שלב 1:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
כוס עדשים אדומות מושרות במים למשך כחצי שעה ומסוננות
כ־30 גרם חמאה
2 כפות שמן
כפית שטוחה כורכום
2 כפיות מלח
3.5 כוסות מים
צ'ילי (מעט לאוהבי החריף)
אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מערבבים את כל החומרים פרט לעדשים: המים, השמן, החמאה, המלח, הכורכום והאורז (מלבד העדשים) ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העדשים המסוננות, מערבבים בעדינות, מנמיכים את האש ומבשלים 22 דקות. מכבים את האש ומשאירים סגור למשך כעשר דקות.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
קיצ'רי - שלב 2:
10 שיני שום פרוסות
חצי כפית כמון
30-25 גרם חמאה
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן והחמאה על אש בינונית. מוסיפים את פרוסות השום והכמון ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב. שימו לב שהשום והכמון לא יישרפו - לכן הישארו צמודים למחבת.
מוסיפים את השום והכמון מעל האורז והעדשים וסוגרים את המכסה.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
קיצ'רי - שלב 3:
4 עגבניות פרוסות עבות (פורסים לרוחב לפרוסות עגולות)
300 גרם גבינה עיראקית - פרוסות עבות
מעט קצח
אופן ההכנה:
במחבת רחבה, ומוטב שתהיה גם עמוקה, מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות. מעל כל פרוסה מסדרים פרוסת גבינה ומפזרים גרגירי קצח מלמעלה.
מעל העגבניות והגבינה מוסיפים שכבת אורז מבושל ומעבירים לאש נמוכה מאוד למשך כ־20 דקות. כל השכבות והטעמים מתחברים ויש חגיגה.
הופכים על צלחת גדולה עגולה או סנייה. מגישים לצד ביצי עין וצזיקי.
גם יוגורט או שמנת חמוצה יהיו תוספת מספקת לחגיגה.