פילטים של לברק נקיים מעצמות עם מלית ים־תיכונית של עלי מנגולד ואגוזים ורוטב עשיר ונהדר. 16 דקות בתנור - והנה עוד ארוחה קלילה לימי הקיץ האחרונים, סוג של משאלת לב.
למנת הדג אפשר להכין תוספת של סירות תפוחי אדמה אפויים ומתובלים או פירה חמאה וחרדל.
1 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
פילה לברק בתנור עלי מנגולד ואגוזים
8 פילטים ללא עצמות ועם העור – לברק או דניס, בורי, ברמונדי
8 עלי מנגולד צעירים מופרדים מהלבן והירוק
4 בצלי שאלוט חצויים ופרוסים (אפשר בצל סגול במקום, עדיף קטנים וצעירים)
סלק קטן, פרוס לפלחים
6 שיני שום חצויות לאורך
כף צלפים
50 גרם אגוזי מלך
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
כף רכז רימונים
כף חומץ
מלח ים
פלפל שחור
צ'ילי גרוס לפי הטעם
8-6 גבעולי כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
שליש כוס יין לבן חצי יבש (או מיץ מלימון אחד)
לימון - גרידה ומיץ
שמן זית
אופן הכנת המלית:
קוצצים דק את החלק הלבן של עלי המנגולד ואת החלק הירוק קוצצים גס. מחממים מחבת גדולה עם כשליש כוס שמן זית. מוסיפים את הגבעולים הקצוצים ואת בצלי השאלוט ומטגנים יחד כחמש דקות. מוסיפים את הסלק ומטגנים תוך כדי ערבוב עדין. מוסיפים את השום ואגוזי המלך וממשיכים לטגן יחד עוד כמה דקות.
מוסיפים את הצלפים ואת רכז הרימונים והחומץ ומתבלים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים והכוסברה, היין ומיץ הלימון, מערבבים דקה-שתיים ומורידים מהאש.
הכנת הדגים:
מורחים מעט שמן זית על כל נתחי הדג, מפלפלים וממליחים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים ארבעה פילטים עם העור כלפי מטה, מוסיפים מעל כל נתח מעט מתערובת המלית ומניחים מעל נתח פילה והפעם עם העור כלפי מעלה.
בצורה הזו כל זוג נראה כדג שלם עם מלית באמצע. משתמשים רק במחצית מהמלית - את החצי השני משאירים להגשה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ל־20-16 דקות. מחממים את שאר המלית. כשהדגים מוכנים מעבירים לצלחות הגשה, יוצקים מעל כל מנה באופן שווה. לפזר גרידת לימון מעל.
אם מוסיפים תפוחי אדמה אפויים - כדאי להכניס אותם כרבע שעה לפני ואז להוסיף את הדגים.
סירות תפוחי אדמה מתובלים
10-8 תפוחי אדמה (עדיף קטנים) שטופים ומבושלים עם הקליפה עד ריכוך
מעט שמן זית
מעט צ'ילי גרוס או פפריקה מתוקה או גם וגם
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את תפוחי האדמה לפלחים כסירות, מעבירים לתבנית משומנת (כדאי לפזר מעט מלח גס בתחתית). טובלים בפלפל שחור גרוס, פפריקה וצ'ילי גרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכרבע שעה עד עשרים דקות ואז מוסיפים את הדגים הממולאים.
פירה חמאה וחרדל
6-5 תפוחי אדמה מבושלים עד ריכוך
כף גדושה של חמאה
כפית גדושה חרדל גרגירים
כפית חרדל חלק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
לאחר ריכוך וסינון תפוחי האדמה מועכים יחד עם כל שאר החומרים ומגישים.