בימים האחרונים התחיל החורף לתת אותותיו וגשמים החלו לרדת ברחבי הארץ. הגשמים הללו מותירים אחריהם כבישים רטובים וחלקים, לעתים מתכסות הדרכים בשכבה חלקה במיוחד של בוץ וכך נשאר הכביש למשך מספר ימים. מצב זה בו הכבישים חלקים לאחר הגשמים, מגביר באופן משמעותי את הסיכון לתאונות דרכים בעקבות החלקת כלי הרכב ובכך לסכן את הנוסעים.
1 צפייה בגלריה
צילום: עמותת אור ירוק
צילום: עמותת אור ירוק
צילום: עמותת אור ירוק
על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס, בעשור האחרון (2009-2018) נפגעו מעל 14 אלף בני אדם בתאונות דרכים בכבישים רטובים או בוציים, מתוכם 231 בני אדם נהרגו, 23 בני אדם מדי שנה בממוצע. 960 בני אדם נפצעו באורח קשה בכבישים החלקים הללו בעשור האחרון.
בחדרה נפגעו בעשור האחרון (2009-2018), בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים 225 בני אדם. מתוכם נהרגו שניים וארבעה עשר נפצעו באורח קשה.
על פי הנתונים, כמחצית מהנפגעים בתאונות דרכים בכבישים רטובים ובוציים נפגעים דווקא בתוך תחומי הערים והישובים. בירושלים נפגעו בעשור האחרון (2008-2017) קרוב ל-800 בני אדם בתאונות דרכים בכבישים בוציים או רטובים, בתל אביב-יפו למעלה מ-600. בכל התחום העירוני נפגעו 7,238 בני אדם בכבישים רטובים 76 בני אדם נהרגו ו-486 נפצעו באורח קשה.
בעמותת אור ירוק מסבירים כי כדי להקטין את הסיכוי לתאונה בכבישים רטובים, על הנהג להוריד את מהירות הנסיעה ולהתאימה לתנאי הדרך. כאשר הכביש רטוב או בוצי יש לשמור על מרחק גדול יותר מהרכב שמלפנים כיוון שבלימה פתאומית וגסה עלולה לגרום לנעילת הגלגלים ולהחלקה מסוכנת. בנוסף יש להקפיד לנסוע לאט יותר ובהילוך נמוך לפני כניסה לשלוליות כיוון שמתחת לשלולית עשויים להיות בורות בלתי צפויים.