הקיץ כבר בשיאו ואיתו גם עונת המלונים, זה הזמן שבו אפשר למצוא את המלונים בשפע ובזול, אז אם הגעתם לחנות ירקות או לסופרמרקט ומולכם מונחת ערמה של מלונים צהבהבים ואתם מנסים לנחש מיהו המלון הבשל והמתוק מבפנים? אנחנו פה כדי לעשות לכם קצת סדר בעניינים.
הדגשים וטיפים לבחירת מלון
- 1. לוודא שהמלון סימטרי ואין בו פגמים.
- 2. יש לבדוק כי אם לוחצים על חלקו התחתון הוא אינו רך מדי, כי אם כך הדבר - סימן שהוא כבר עבר את זמנו.
- 3. במידה והמלון קשה מדי, מומלץ להשאירו כשלושה ימים מחוץ למקרר עד שיתרכך מעט.
- 4. מיתוסים אודות ריחו והארומות המופצות ממנו, הם בעיקר תלויי זנים ולא לא תמיד רלוונטיים.
- 5. רונן ממליץ לנסות את המלון הספרדי ולבדוק האם גם אתם מתחברים לטעמו המתקתק והמיוחד.
- 6. לבדוק את מקרוב את המלון ולראות שהצבע הצהוב דומיננטי ועליו יש תוואי ברור של רשת.
מה יש במלון?
המלון הוא פרי המכיל כ-90% מים ואין הבדל קלורי בין מלון כתום ובין מלון צהוב-ירוק, אך יש הבדל בתכולת הוויטמינים. המלון הכתום, הנפוץ במיוחד בעונה זו, עשיר יותר מהמלון הירוק-צהוב (הנפוץ יותר בתחילת העונה).
בנוגדי חמצון שמסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות, מניעת מחלות ושמירה על מערכת החיסון, כמו כן, יש בו ויטמין C, קבוצת ויטמיני B וחומצה פולית ומינרלים כמו אשלגן ומגנזיום, המפחיתים את הסיכון למחלות לב וכלי דם. למלון יש גם את היכולת לשפר את קצב חילוף החומרים, למנוע עצירות ולתמוך במערכת העיכול וכל זאת בהרכב דיאטטי של 34 קלוריות ל100 גרם מלון.
בחנויות רבות יש כבר מספר סוגי מלון, למשל המלון הספרדי שמגיע בצבע ירוק או צהוב ולמרות שמו, גם הוא מגודל בארץ, לו קליפה ירוקה מחוספסת או צהובה בוהקת ו"בשר" לבן-ירוק בפנים, מתקתק יותר ומעט בשרני מהמלון הרגיל, בספרד קוראים לו מלון "עור הקרפדה".
אחרי כל הפרטים החיוביים האלו, פנינו אל רונן מ-אבי דוד פירות בגבעת אולגה, על מנת שייתן לנו טיפים לבחירת המלון הנכון.