הפעם מנה מחבקת במיוחד שממש מתחשק להתכרבל בתוכה. מדובר ברביולי בטטה בטעם מעודן, עם מלית בטטה, שום ואגוז מוסקט. כל זה מטוגן קלות בחמאה, מרווה, ערמונים וצנוברים.
הכנת הבצק והכיסונים היא חלק מהחוויה, הבצק נעים ודי נוח לעבודה. אני פחות אוהב להשתמש בכל מכשירי הרידוד למיניהם ומעדיף את השיטה הישנה של מערוך ועבודת יד.
קראו גם:
אני אוהב את המראה והטעם הביתי, ובמנה הזאת הדבר מודגש במיוחד.
רביולי בטטה בחמאה שחומה, ערמונים, צנוברים וליים
המלית:
3 בטטות
5 שיני שום
מעט אגוז מוסקט מגורר (מעט, לפי הטעם)
פלפל שחור, מלח
גרידת לימון (עדיף ליים)
ההכנה:
מרפדים תבנית אפייה, משמנים, מפזרים מלח ים, מניחים את הבטטות ואת שיני השום, שוב משמנים ומפזרים מלח ים ומעבירים לתנור שחומם ל־180-160 מעלות עד לריכוך.
מצננים, קולפים, גם את שיני השום, מעבירים לקערה, מועכים בעזרת מזלג את כל חומרי המלית ומתבלים, מניחים בצד. חשוב שהמלית לא תהיה חמה.
הבצק לכ־40 יחידות:
250 גרם קמח לבן
150 גרם קמח דורום
2 ביצים שלמות, 5 חלמונים
ההכנה:
מערבבים את שני סוגי הקמחים, מעבירים למיקסר עם וו לישה, מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד שמתגבש בצק אחיד. אפשר להוסיף מעט קמח במידה הצורך.
יוצרים כדור אחיד וחלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה מינימום.
לאחר שהבצק התקרר והוא נוח לעבודה מקמחים בנדיבות משטח עבודה וגם את המערוך. כדאי לחלק את הבצק לשניים או שלושה חלקים.
כל חלק מרדדים דק, מייצרים רצועות ברוחב הרביולי שתרצו, בערך 5 ס"מ, מניחים כפית נדיבה מהמלית לאורך כל הרצועה, עם מרווחים בין אחת לשנייה, סוגרים עם רצועת בצק מעל, מהדקים סביב כל מלית כדי להוציא אוויר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או שבלונה מתאימה.
זה נשמע מסובך אבל זה לא. הבצק נוח וזה זורם די בקלות. אפשר להכין מראש ולהקפיא.
את הרביולי מבשלים ממש בסמוך להגשה. בסיר רחב מרתיחים מים, וכשהם רותחים מוסיפים כף של מלח גס ואת הרביולי ומבשלים עד שהם צפים. מעבירים ישירות למחבת החמאה המתובלת.
הקפצת המנה בחמאה המתובלת
מעט שמן זית
מעט חמאה
4 שיני שום
כמה עלי מרווה (לפי הטעם)
חופן צנוברים
חבילת ערמונים
גרידת ליים או לימון, מיץ מליים או לימון
פרמז'ן מגוררת
ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומעט חמאה, מוסיפים את השום, הצנוברים והערמונים ומשחימים קלות, מוסיפים את עלי המרווה והרביולי אחרי הרתיחה ומקפיצים יחד כמה דקות, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים מייד.
כדאי להוסיף מעל גרידת ליים או לימון ופרמז'ן מגוררת.
תוספות:
ממליץ בחום על חמאה מתובלת בפורצ'יני וכמהין (במעדניות ובסופרים). זה מאוד מתאים כתיבול. להוסיף כפית שתיים לטיגון הרביולי והמנה עולה בכמה דרגות.
אפשר לרכך במים רותחים פטריות פורצ'יני, לקצוץ ולהוסיף בהקפצה יחד עם הערמונים.