ערימה של פרחי כרובית מטוגנים משמחת תמיד את כולם, גם את הילדים. אלה חטיפים שנחטפים במהירות, כאשר לרוב אני מכין אותם עם בלילה פשוטה מביצים וקמח.
הפעם הכנתי בלילה ירוקה עשירה בעשבי תיבול שהכפילה את התענוג. זה מתאים מאוד לפיקניקים לצד בירה קרה או לקופסאות אוכל לעבודה או לילדים' מתאים גם לכריכים או תוספת לסלטים.
לצד הכרוביות הקטנות האלה, הנה גם מתכון לסלט מקומי פשוט אבל מיוחד בהכנה שלו. הסלט עשיר בשמן זית, והתוצאה היא מעין תטבילה (בערבית), שזה סוג של מטבל או ליתר דיוק רוטב מקומי ועסיסי. טבילה הגונה של כרובית מטוגנת ומקבלים ביס עסיסי עם חגיגת טעמים רעננה.
פרחי כרובית בציפוי ירוק עשיר
החומרים:
ראש כרובית גדול מחולק לפרחים מבושלים כ־5-4 דקות במי מלח רותחים עד לריכוך קל ומסוננים
תערובת ירוקה לציפוי
6-5 בצלים ירוקים, קצוצים
3 שיני שום קלופות מעורכות
7-6 גבעולי נענע טרייה, רק העלים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר, קטן וקצוץ
פלפל חריף טרי, קצוץ
4 ביצים
2 כפות קמח
כפית פלפל שחור
מלח
ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים הטריים, מעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את הביצים ואת התבלינים וטורפים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה ירוקה וריחנית.
מחממים שמן חצי עמוק, טובלים את פרחי הכרובית בבלילה הירוקה ומטגנים יפה מכל הצדדים, מעבירים למגש עם נייר סופג. את הפרחים הקטנים אפשר להוסיף בסוף לתערובת, למעוך ולייצר מעין קציצות תפוחות וליצור עוד צורת הגשה.
מגישים לצד סלט מיוחד מעין תטבילה עסיסית שמאוד מוסיפה ומעצימה טעמים.
סלט מיוחד מתובל בשמן זית (תטבילה)
3-2 שיני שום
כפית מלח גס
פלפל חריף טרי, קצוץ דק
4-3 גבעולי שמיר, רק התפרחות, קצוצים דק
בצל יבש, קצוץ דק
עגבנייה בשלה אדומה, קצוצה לקוביות קטנות
שמן זית איכותי
לימון, עדיף ליים
קראו גם:
ההכנה:
במכתש ועלי כותשים יחד את השום ואת המלח הגס עד לקבלת מעין משחה לבנה, מוסיפים את הבצל וכותשים יחד בעדינות, וכך גם את השמיר והעגבנייה, מועכים בעדינות לשחרור הטעמים.
מוסיפים כשליש כוס שמן זית. לאט תוך כדי ערבוב עדין מוסיפים את מיץ הלימון לפי הטעם. זו דרך נהדרת להכנת סלט עם טעמים מודגשים היטב.
אפשר לוותר על המכתש והעלי ולקצוץ דק את כל החומרים.
את שיני השום לכתוש ולערבב יחד בעדינות תוך כדי הזלפה מדורגת של שמן הזית.