אולי מכיוון שהחזרה ללימודים השנה היא עניין כל כך קשוח, העדפתי להיאחז בזיכרונות מהימים שלי בבית הספר.
5 צפייה בגלריה
כריך עיג'ה - לביבת ירק
כריך עיג'ה - לביבת ירק
כריך עיג'ה - לביבת ירק
(צילום פרטי)
הזיכרונות הנעימים ביותר קשורים לאוכל. גם אז זה היה עניין חשוב, ורק היום אני מבין באמת איך למרות הצניעות שחיינו בה אז ידעו לתמרן עם מה שיש, והיינו הולכים לבית הספר עם כריכים שהיום היו קוראים להם בריאים (אנחנו קראנו להם טעימים).
קראו גם:
בין פרוסות הלחם מצאנו סחוג ומטבוחה וצנוניות, סלק וכבושים, בצל ירוק וכל הירוקים למיניהם. הכל היה פשוט וזמין, מעניין ומזין.
היום יש העדפות אחרות, אבל אני חושב שכדאי לכם ולילדים להיפתח גם לטעמים של פעם, לאלה ששלטו לפני כל ממרחי הסוכר, הטונה והקוטג'. להציע להם כריכים לפי עונות השנה ויבולי האדמה.
למדור הפעם, שגם הוא מוקדש לשנת הלימודים החדשה, בחרתי סדרת כריכים פשוטה להכנה עם אופציות לתוספות כל אחד לפי הטעם האישי שלו.
חשוב שהכריך יהיה עסיסי אך לא עיסה רטובה ולא נעימה, לכן כדאי למשל להניח את פרוסות העגבנייה והמלפפון בקופסה או באריזה נפרדת מהכריכים ובמקומם להשתמש בירוקים וכבושים.
גם משחק הלחמים יכול להוסיף למגוון. אפשר לנסות הכל: חלה של שבת, פיתות (חצאים) או מיני פיתה, פרוסות לחם בריאות מסוגים שונים.
5 צפייה בגלריה
כריך של יום ראשון  ביצה חומה וטחינה ירוקה
כריך של יום ראשון  ביצה חומה וטחינה ירוקה
כריך של יום ראשון ביצה חומה וטחינה ירוקה
(צילום פרטי)

כריך של יום ראשון: ביצה חומה וטחינה ירוקה (או חמאה)

ביצה חומה פרוסה - חתוכה לפרוסות יפות ואחידות (אפשר במנדולינה) או לקצוץ גס
טחינה ירוקה - ממליץ להכין בתחילת השבוע ולהשתמש לאורך כמה ימים. זה מתאים גם למנות חמות וסלטים, וזה אף פעם לא יותר מדי.
תוספות ושינויים:
אפשר להחליף את הטחינה הירוקה בחמאה, קצת מלח ופלפל שחור (לא חובה). כמה פשוט ככה טעים.
להוסיף תפוח אדמה מרוכך - קוביות או פרוסות עבות.
פרוסת חציל מטוגן או צרוב בתנור עם מעט שמן זית ומלח - קוביות או פרוסות, תהליך של חצי שעה בתנור (200 מעלות), מכינים תבנית שיכולה להחזיק כמה ימים ולא מעט כריכים.
אפשר להוסיף כמה עלי רוקט.
טחינה ירוקה
כוס טחינה גולמית
חבילת פטרוזיליה (במג'ימיקס כולל הגבעולים)
2 כפות חומץ טבעי רגיל 5%
חצי כפית מלח
2 שיני שום
מעט מיץ לימון
כוס מים קרים
ההכנה:
מעבירים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים בפולסים, מוסיפים מים קרים לפי הצורך, אבל בזהירות כי התערובת אמורה להיות סמיכה.
אם אין מעבד חשמלי אפשר לערבב ביד ולקצוץ את הפטרוזיליה דק דק.
שומרים במקרר ועדיף בכלי זכוכית.
5 צפייה בגלריה
כריך חביתה עם נקניק
כריך חביתה עם נקניק
כריך חביתה עם נקניק
(צילום: יח"צ)

כריך חביתה עם נקניק

חביתה עם נקניק - עדיף כתף או סלמי איכותי
מעט חרדל למריחה
מלפפון חמוץ או זיתים או גם וגם
תוספות:
עלי בזיליקום או כל סוגי עלי המיקרו למיניהם, גם כמה עלי נענע (אם כי זה מעט מאתגר לילדים).
אפשר לוותר על הנקניק ולמרוח טחינה, אפשר גם טחינה ירוקה, שילוב טוב ופשוט.
החביתה:
קודם מטגנים מעט את הנקניק, מוסיפים ביצה או שתיים טרופות, מלח, פלפל, הופכים והופ לכריך.
5 צפייה בגלריה
כריך צפתית רכה, אבוקדו ופלפל מתוק כבוש
כריך צפתית רכה, אבוקדו ופלפל מתוק כבוש
כריך צפתית רכה, אבוקדו ופלפל מתוק כבוש
(צילום" יח"צ)

כריך צפתית רכה, אבוקדו ופלפל מתוק כבוש

מורחים מעט חמאה
מוסיפים כמה פרוסות של צפתית, פלפל כבוש מתוק, יש במעדניות, זה מאוד מוסיף וילדים אוהבים.
תוספות ושינויים:
אפשר להחליף את הפלפל הכבוש בזיתים מגולענים או במלפפון ירוק. בכריך הזה הוא משתלב יפה עם הגבינה ולא יהפוך לעיסה.
5 צפייה בגלריה
כריך עיג'ה - לביבת ירק
כריך עיג'ה - לביבת ירק
כריך עיג'ה - לביבת ירק
(צילום פרטי)

כריך עיג'ה - לביבת ירק

3-1 לביבות עיג'ה (תלוי בגודל הכריך. אפשר להכין אחת גדולה ולחתוך לרצועות)
פרוסת גבינה צהובה
מלפפון כבוש
תוספות ושינויים:
רוקט ופרוסות דקות של צנוניות (תנסו, זה מוסיף המון)
מעט חרדל
עיג'ה (חומרים ל־9-7 לביבות)
צרור של כשתי כוסות ירוקים קצוצים דק: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק, אפשר גם להוסיף זוקיני מגורר וסחוט
2 ביצים
כף פירורי לחם או קמח מצה
מלח ומעט פלפל שחור