תמיד רציתם להכין ארוחת חג שכולם ידברו עליה? בראש השנה הקרוב זה הצ'אנס שלכם, באדיבות השף הבכיר חיים כהן, שמביא שני מתכונים נפלאים למנות עיקריות שיהפכו כל ארוחת חג למשהו ברמה אחרת לגמרי. מוכנים? אז רק תבחרו, בשר או דג, הכינו את התנור ותרשמו:
צלי כתף בתנור
מצרכים
- 2 עד 2.5 קילו צלי כתף בקר
- 3 גזר במארז
- 3 בצל יבש
- 3 ענפי סלרי אמריקאי
- שמן זית כתית
- שורש פטרוזיליה
- 2 תפוזים
- חצי בקבוק יין אדום
- כף רסק עגבניות
- חצי כפית אגוז מוסקט טחון
- 3 גרגירי פלפל אנגלי שלם
- שבר קטן של מקל קינמון
- ככף זרעי כוסברה
- כפית פלפל שחור גרוס דק
- 3 ענפי טימין (קורנית)
- 2 עלי דפנה
- כוס ענבים אדומים
- ראש שום יבש
- שמן קנולה
אופן ההכנה:
מועכים את הענבים למיץ, מושחים את הכתף במיץ הענבים ומניחים ללילה במקרר (חשוב שיהיה מוצף במיץ מכל הכיוונים).
למחרת מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור, חצי כפית אגוז מוסקט מגורד, 3 פלפל אנגלי, שבר קטן של מקל קינמון, כף זרעי כוסברה, ראש ועלי דפנה.
מכניסים את הנתח לסיר ומטגנים אותו מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים את הנתח מהסיר.
קוצצים 3 גזרים, 3 בצלים, 3 ענפי סלרי אמריקאי, טימין, שורש פטרוזיליה ומטגנים בשמן זית ל-"סופריטו". לאחר הטיגון מכניסים את הסופריטו לסיר ומאדים אותו בשמן עד להתרככות.
מחזירים את הבשר לסיר עם יין, מיץ תפוזים וכף גדושה של רסק עגבניות להרתחה של 5 דקות.
מוסיפים מים לסיר עד כיסוי הצלי, מכסים את התבשיל עם נייר אפייה (בתוך הסיר) ולאחר מכן את הסיר עם מכסה. לבשל את התבשיל כשעה על הגז ולהעביר לתנור לשעתיים. ברבע השעה האחרונה של הבישול בתנור להוציא את הבשר, לטעום. לצמצם ברתיחה עדינה את הרוטב בבישול פתוח.
פילה סלמון בתנור
מצרכים לדג
- 700 גרם של חצי סלמון
- שמן זית
- צרור פטרוזיליה
- 5 שיני שום
- מלח גס
- מיץ מתפוז אחד
אופן ההכנה:
שוטפים את הדג ומנגבים אותו היטב. מושחים את הדג בחלק הבשרי במיץ התפוז ומניחים לרבע שעה.
במעבד מזון מכניסים 5 שיני שום, פטרוזיליה, מלח ושמן זית עד לקבלת עיסה (לא נוזלית מדי) אותה מורחים על בשר הדג (לא על העור). מניחים את הפילה בתבנית עם העור כלפי מעלה
מכניסים לתנור (שחומם מראש) ל-20 דקות ב-200 מעלות.
המתכונים באדיבות השף חיים כהן, המשמש גם כפרזנטור של רשת חצי חינם. חומרי הגלם למתכונים נבחרו מתוך הקצבייה ומחלקת הדגים הטריים של הרשת.
אורית שלום-בג, סמנ"כלית שיווק וסחר בחצי חינם אומרת שהיא ממליצה, ומיידע אישי: "בישלתי את המתכונים של חיים, הם מדהימים. מי שרוצה לקנות את חומרי הגלם, הבשר והדגים הטריים, מוזמן להגיע לסניפי חצי חינם. חג שמח!"
*הכתבה בשיתוף חצי חינם