אייל חסיד ואסף אבוטבול הם חברים טובים. מאוד. וחוץ מזה הם גם אוהבים יין ובילויים. השילוב הזה של חברות ארוכת שנים ואהבה ליין הולידה את דון ג'וזפה בתל אביב, מתחם בילויים ואלכוהול שבו ניתן לשתות לקנות משקאות הביתה וגם לאכול.
2 צפייה בגלריה
אייל חסיד בדון ג'וזפה. השם נולד בטיול בסיציליה
אייל חסיד בדון ג'וזפה. השם נולד בטיול בסיציליה
אייל חסיד בדון ג'וזפה. השם נולד בטיול בסיציליה
(צילום: ריאן)
עכשיו הם החליטו לפתוח סניף חדש גם בכפר יונה ולהרחיב את העסקים שלהם. למרות שמדובר בין היתר בחנות יין, ספק אם תצליחו להיכנס לדון ג'וזפה ורק לקנות בקבוק. ברוב המקרים תבלו שם זמן איכות שכולל לגימת יין ונשנוש של אוכל טעים, לפני הרכישה המיוחלת.

קודם חברים

לחסיד בן ה-47 רזומה של 25 שנה בחיי הלילה של תל אביב. הוא הבעלים של רשת טפאו, מסעדת כחול בתל ברוך ועוד. אבוטבול בן ה-46 הוא יזם בתחום הפנאי והתרבות מזה 25 שנה, שותף בקבוצת קמפאי, ומבעלי חברת ברים הנותנת שירותי מזון ושתיה לאירועים בכל רחבי הארץ
"אנחנו קודם כל חברים טובים הרבה שנים", הם מסבירים את סוד העסקים שלהם. "אבל בגלל ששנינו מגיעים מעולם חיי הלילה, המסעדנות והיזמות, חיפשנו להביא משהו אחר, קונספט חדשני, מגניב, שיתאים גם לאנשים בסטטוס שלנו, הורים לילדים, אוהבי בילויים שמחפשים להנות במחיר שפוי, כזוג, עם חברים וגם עם הילדים".
את התשוקה הזו הפכו לעסק שמייצר חוויית בילוי כמו באירופה, עם סומליה, אווירה, מאפים ומבחר יינות גדול.

2 צפייה בגלריה
בר היין החדש
בר היין החדש
בר היין החדש
(צילום: ריאן)

"שנינו בליינים שבחרו בהורות מאוחרת ולכן הגענו מוכנים לכזה מהלך, לעסק שפתוח גם בשעות היום", מספר חסיד. "אני חושב שלשנינו מהלך שכזה היה ברור ואפילו מתבקש מאחר ושנינו התחלנו בתחום הברים וחיי הלילה לפני שני עשורים וחיפשנו להאט קצת את הקצב".
הקשר המיוחד בין השניים כלל טיולים משותפים והעלאת רעיונות בתחום הקולינריה וחיי הלילה. "התבגרנו ופתחנו מסעדות ומקומות בילוי, אבל אחרי שנים רבות של שנינו בתחום, הבנו שאפשר גם אחרת, ושאפשר לצאת בשעות הערב המוקדמות, לבלות, וכבר בשעה 22:00 להיות עם השלט של הטלוויזיה ביד אחרי שתי כוסות יין, ושאפשר גם לשתות בצהרי היום בין פגישה לפגישה, ולכן החלטנו להעניק חוויית בילוי שונה, בקומה השנייה של קניון כפר יונה".
מאיפה הגיע הרעיון, ומי זה דון ג'וזפה?
חסיד: "אנחנו מטיילים לא מעט ביחד. במהלך השנים, באחד מטיולי היין המשותפים שלנו, הגענו לאזור היין של סיציליה, אי שם במורדות הר הגעש אתנה, בין כרמים ויקבים, ופגשנו יצרן יין קטן, דון ג'וזפה שמו. הוא הכניס אותנו לגינה קסומה מוקפת צמחיה והגיש לנו נייר קטן שכלל פירוט של ארבעה סוגי יינות אותם הוא מייצר ושתי המנות שהכינה באותו היום אשתו ורוניקה. משם עלה הרעיון".
"זה היה אחר צהריים קסום, טעים ושמח שאנו זוכרים מאז", מוסיף אבוטבול. שני היזמים מספרים שמה שהם הכי זוכרים מהחוויה זה את המחיר של כוס היין, 1.9 אירו בלבד. את אותה חוויה משוחררת ונגישה הם מבקשים להעניק במקום החדש.
המטרה היא לשנות הרגלי צריכה?
חסיד: "כן. ממש ככה. החלטנו לצאת בהצהרה חדשה בתחום הבילוי, ובעצם לשנות את חוויית הבילוי. הבילוי לא חייב להסתיים בשעות הבוקר המוקדמות ויכול להתקיים גם בצהריים או אחר הצהריים ואפילו בשעות הערב המוקדמות. הוא צריך להיות מתאים לכולם".
מה מחכה למבקרים במתחם היין שלכם?
"מתחם שכולל חנות יין ומשקאות בוטיק מגוונים עם טעמים מיוחדים שאנחנו בוחרים בעצמנו בהסתמך על ניסיון רב שנים בתחום המסעדנות והיין. על המדפים שלנו תוכלו למצוא בקבוקים מיקבים מוכרים בעולם וייחודיים שלא תמצאו בכל מקום, שמתאימים לכל אירוע, כל ארוחה ולכל יום שתרצו להתפנק בו ביין משובח. בנוסף, באמצע החלל יש את הבר שלנו, שבו תוכלו לשבת וליהנות מהיין שרכשתם הרגע, נפתח לכם את הבקבוק ואתם תהנו ממנו על הבר במחיר של חנות ולא לפי כוס או בתמחור גבוה או שונה ממחירו בחנות".

בלי לחץ

חסיד, שמבין היטב את תחום האירוח והבילויים, מודה שהרעיון למקום החדש נוצר מתוך רצון שלו ושל אבוטבול לייצר את החוויה המושלמת: לשתות יין במחיר שפוי, להנות מהשתייה שלו, להכיר סוגי יינות חדשים, לדבר, וגם לאכול לצד המשקה גבינות, נקניקים, פיצות וממרחים. אל תתפלאו אם תגלו שהיין שאתם שותים ונהנים ממנו עולה 15 שקלים בלבד לכוס.
"מי שמגיע אלינו מגלה שאין עליו לחץ, כי אנחנו באמת רוצים שהלקוחות שלנו ייהנו ויכירו יינות חדשים במחיר נגיש", אומר חסיד. "בנוסף לחוויית היין היומיומית חשוב לנו שהלקוחות יכירו עוד יינות וטעמים חדשים, לכן אנחנו דואגים גם לארח יקבים מכל הארץ ולערוך ערבים מיוחדים וסדנאות יין אצלנו במתחם, עם טעימות, מחירים נוחים ועם אווירה שמחה".
לעדכונים: חדשות חדרה