גלגלו אותו: קרפ קישוא במילוי גבינה ופטריות

3 צפייה בגלריה
 קרפ קישוא ממולא בגבינה ופטריות
 קרפ קישוא ממולא בגבינה ופטריות
קרפ קישוא ממולא בגבינה ופטריות
( צילום: סטודיו טקה)
מה צריך:
עבור הבצק:
קישוא אחד
2 ביצים
120 גרם קמח חיטה
מלח
פלפל
למילוי ולקישוט:
150 גרם פטריות שיטאקי
150 גרם פטריות יער
שמן זית
1 כוס גבינת ברי
פטרוזיליה טרייה
אופן ההכנה:
קוצצים את הקישואים, מסננים אותם, ומערבבים בקערה גדולה עם הביצים, הקמח, המלח והפלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מניחים עיגולי בצק על מגש ה־Airfry שרופד בנייר אפייה או בסיר טיגון תואם ואופים ב־200 מעלות למשך 7–10 דקות בפונקציית Airfry.
בינתיים מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות החתוכות עד שהן מזהיבות ומתבלים את פטריות. חותכים את הגבינה לפרוסות.
כשהקרפים מוכנים, ממלאים אותם בכמה פרוסות גבינה, מעט פטריות ומקפלים.
אופים עוד חמש דקות באותה טמפרטורה ומקשטים בעלי פטרוזיליה.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

3 צפייה בגלריה
כדורי אנרגיה מאצ'ה
כדורי אנרגיה מאצ'ה
כדורי אנרגיה מאצ'ה
( צילום: יחסי ציבור)

בריא וקל להכנה: כדורי אנרגיה מאצ'ה


מה צריך:
5–6 תמרים
1 כפית מלח
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות זרעי חמניות
3 כפות גרעיני דלעת
150 גרם שקדים טחונים
3 כפות זרעי פשתן
100 גרם פיסטוקים + תוספת לציפוי
100 גרם קוקוס מיובש + תוספת לציפוי
1 כפית של מאצ'ה
אופן ההכנה:
שופכים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל מרקם אחיד. מעבירים את התערובת לקערה ומגלגלים באמצעות הידיים לכדורים קטנים.
כדי להפוך את הכדורים לאטרקטיביים יותר, אפשר לגלגל את כדורי המאצ'ה בתערובת של פיסטוק וקוקוס וליצור ציפוי קריספי שישדרג את הטעם.
המתכון באדיבות מותג 22 קרבון מבית "אירני סחר"

3 צפייה בגלריה
ריבועי גבינה בשילוב בצק עוגיות שוקולד צ'יפס
ריבועי גבינה בשילוב בצק עוגיות שוקולד צ'יפס
ריבועי גבינה בשילוב בצק עוגיות שוקולד צ'יפס
(צילום: נמרוד סונדרס)

מתמסרים לקינוח: ריבועי גבינה בשילוב שוקולד צ'יפס


מה צריך:
(ל־20 ריבועי גבינה):
1 חבילה בצק עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם וניל
1 חבילה בצק עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד
500 גרם גבינת מסקרפונה
2 ביצים L

אופן ההכנה:
פורסים את בצק השוקולד לפרוסות דקות, מניחים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים בידיים לשכבה אחידה. אופים 20 דקות ב־180 מעלות עד שהפרוסות מתייצבות.
טורפים קרם מסקרפונה וביצים לתערובת אחידה. מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים את הקרם על התחתית.
פורסים את נקניק הווניל לפרוסות דקות ומניחים בצפיפות ובעדינות על הגבינה. מחזירים לתנור לעוד 30 דקות בחום של 180 מעלות, להשחמה.
מצננים לפני שפורסים ואוכלים.

קראו גם:

במתכון השתמשה קארין גורן במיקסר פטיסייר של Kenwood עם משקל מובנה, ממיס ופלטת חימום להתפחת בצק.
המתכון במסגרת פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב בחסות המותג Kenwood