רוברטה וינצ'י, מסעדה איטלקית באווירה כפרית, השוכנת בלב פרדס חנה -כרכור, השיקה תפריט חדש, ואנחנו יצאנו לבדוק. המסעדה ממוקמת בבית אבן מוקף בחצר גדולה ומרפסת טובלת בירוק, והיא מציעה אוכל איטלקי קלאסי מחומרי גלם טריים. בתפריט החדש ניתן למצוא מגוון רחב של פיצות, מנות ראשונות, פסטות, דגים, מנות בשריות וקינוחים.
בעלי המסעדה, רז אלמוג, שניהל במשך כ-8 שנים את מתחם דלאל בתל אביב, ביקש לפתוח מסעדה משפחתית ביום ואינטימית בלילה, המציעה אוכל איטלקי טעים, אווירה נעימה ומחירים נגישים, וכל זאת מחוץ לעיר, הרחק מתל אביב.
מיד כשנכנסנו למקום התחברנו לאווירה הכפרית האיטלקית ולכן בחרנו במנות ראשונות קלאסיות מהמטבח הזה. סלט פנצנלה, שהורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל סגול, מוצרלה, זיתים, בזיליקום וקרוטונים ותובל בחומץ בלסמי. מנה טעימה, וצבעונית, שופעת עגבניות רעננות, וירקות שנצצו בטריותם (44 שקל). בנוסף הוגשו לשולחננו קוביות פולנטה צרובות פטריות, שום, טימין, פטרוזיליה ובלסמי. קובניות הפולנטה היו נימוחות וכל ביס היה פינוק קטן של ממש, שכן הפטריות הטריות שהיו עשויות טוב השתלבו עם הגבינה ועם הפולנטה באופן מדוייק (48 שקל).
שותפי לארוחה, מעריץ מושבע של לזניה, הזמין במהירות את הלזניה בטטה וגורוגנזולה דולצ'ה עם בשמל, מוצרלה ומרווה. המנה היתה גדולה ומפנקת. לזניה נימוחה ורכה בטעם מתקתק מעודן. גבינת הגורגונזלה לפי דעתו של שותפי לארוחה לא היתה מורגשת מספיק, אבל זה כנראה עניין של טעם, כי בעיני יותר מדי מהגבינה החזקה הזאת עלול לפעמים לגרוע (62 שקל).
לסיום, ועם הגעתם עד לפה, הרווחתם. אני רוצה להמליץ על הקינוח הכי מיוחד וטעים שנתקלתי בו לאחרונה. קרם לימון וגנאש שוקולד לבן מוקצף, קרמבל, וסוכריות ליים קופצות. אני אוהבת קינוחים חמוצים, תמיד אמשך יותר ללימון, תפוחי עץ ונענע מאשר לשוקולד קלאסי. והקינוח הזה חמצמץ מאוד, אך מאוזן ביחד עם קציפת השוקולד הלבן המתוק היה מבחינתי השילוב המושלם. הקרמבל העשיר והסוכריות הקופצות הפכו כל ביס משולש כזה לתענוג אמיתי. במילה אחת: מעולה. בשתי מילים: בואו לנסות. (38 שקל).
המסעדה מציעה גם מנות צמחוניות וטבעוניות מגוונות ותפריט עסקי המוגש בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00.
רוברטה וינצ'י. אחוזה 43, פרדס חנה-כרכור