בשנת 1974 יסדה משפחת יעקבי את מסעדת "אופרה" ברחוב הנשיא ויצמן בחדרה. השנים חלפו, וכיום "אופרה" הינה שם דבר ומוסד ותיק הידוע בכל הארץ - ומככב בלא מעט חידוני טריויה תחת הערך: "מה היא המסעדה הראשונה בארץ שהגישה מלאווח וג'חנון?". לא לחינם היא נקראת בפי רבים "בית המלאווח והג'חנון של המדינה".
3 צפייה בגלריה
מסעדת "האופרה". יח"צ
מסעדת "האופרה". יח"צ
מסעדת "האופרה". יח"צ
סבתא בישלה את המסעדה הקימה רחל יעקבי יחד עם שניים מילדיה, יגאל ואלדד. "תחילה היתה סבתא שלנו, רחל, מכינה מלאווח וג'חנון בשביל הכיף, למשפחה, לחברים ולמכרים", מספר הנכד, רועי יעקבי. "לאט לאט התחילו להגיע עוד ועוד אנשים, גם מחוץ לעיר ולאור הביקוש התרחב העסק והפך למסעדה של מלאווח וג'חנון. לימים העסק שופץ והגדלנו את המקום לכמות גדולה יותר של סועדים ועם הזמן התפריט שלנו גדל והפך מגוון מאוד".
לצד המאכלים התימניים האותנטיים המסעדה מציעה עוד מגוון רחב ועשיר של מטעמים מיוחדים עם טעם של בית. סועדים רבים חוזרים למסעדה שוב ושוב בגלל מנה מסוימת שנקשרו אליה במיוחד - אלו בשביל מרקי הבית המפורסמים כמו זה התימני או השעועית, ואלו בגלל אחת המנות המבושלות כמו המוסקה, הלשון או הקורקבנים. המסעדה מגישה גם מבחר בשרים איכותיים על הגריל וסלטים טריים מדי יום, ופיתות הנאפות במקום - רגילות, תימניות ולחוח.
3 צפייה בגלריה
מסעדת "אופרה". יח"צ
מסעדת "אופרה". יח"צ
מסעדת "אופרה". יח"צ
"החלק שהכי כיף בעסק", אומר יעקבי, "הוא לראות לקוחות שחוזרים כבר שנים, הורים שמביאים את הילדים שלהם ומתענגים בכל פעם מחדש כשהם אוכלים את המאכלים עם הטעם המוכר והאהוב". ולא רק הלקוחות שומרים אמונים למקום - אם תיכנסו למטבח של המסעדה תוכלו עדיין למצוא את סבתא רחל טורחת על הסירים.
לא פלא ששמעה של המסעדה יצא לגדולה הרבה מחוץ לגבולות חדרה. אפילו מבקר האוכל של וושינגטון פוסט, מייק סולומונוב, היה במקום, התענג וכתב עליו.
שלושה אופים, שלושה עסקים ולא רק מסעדה. בשנת 1989, לאור הביקוש וההצלחה של המסעדה, החליטו במשפחת יעקבי להקים מפעל לייצור בצקים. מהר מאוד התפרסמו המוצרים שלהם וכיום הם הספקים של מוצרי המותג "שלושת האופים" שמשווקת חברת "נטו" ברשתות השיווק הגדולות ברחבי הארץ והעולם.
"המפעל הראשון שלנו שכן ברחוב הרברט סמואל בחדרה. מפעל קטן וביתי", מספר יעקבי. "לאחר כמה שנים העברנו את המפעל לאזור התעשייה הדרומי בחדרה. המפעל החדש מאובזר במכונות משודרגות וקיימת בו אבטחת איכות מחמירה והקפדה רבה על היגיינה וניקיון בייצור, כיאה למפעל מזון מהשורה הראשונה בעולם".
3 צפייה בגלריה
בית המאפה "אופרה". יח"צ
בית המאפה "אופרה". יח"צ
בית המאפה "אופרה". יח"צ
בשנת 2017 נפתח גם בית המאפה "אופרה", שנמצא בצמוד למסעדה ובו יש מגוון גדול מאוד של מאפים מתוקים, מלוחים, עוגיות ביתיות, לחמים מיוחדים, חלות לשבת, בגטים, סלטים וכריכים שונים. המקום, חשוב לציין, זכה במקום הראשון בארץ בתחרות לעיצוב פנים ובחודש הבא יקדיש מגזין עיצוב ממילאנו כתבה למקום.
ומה משותף לשלושת העסקים - המסעדה, מפעל הבצקים והמאפייה? המשפחה, כמובן. בני ובנות יעקבי, כשבר 44 שנה סובבים את עולם הקולינריה, חתומים על תפעול, ניהול וקידום העסקים המשפחתיים גם בימינו: "בני המשפחה עובדים בעסקינו השונים, ועושים עבודתם נאמנה ובחריצות רבה. כמו כן, חלק ניכר מהעובדים שלנו, נמצאים איתנו כבר שנים ויחד הפכנו למשפחה אחת גדולה. אנו מאחלים לעצמנו להמשיך להשביע את רצונם וקיבתם של לקוחותינו, להמשיך להתפתח וליהנות מהדרך שמתווה לנו סבתא רחל".
מסעדת "אופרה", רחוב הנשיא ויצמן 61, חדרה; טלפון: 073-7841601.