אין כמו מרק ביתי, מחמם ומשביע בעיצומו של יום גשום.
3 צפייה בגלריה
מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק
מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק
מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק
(צילום: יח"צ מאסטר שף)
קבלו מתכון חמים וטעים של מרק עוף אסיאתי, שמצטיין בקלילות ההכנה, עשיר במרכיבים בריאים וגם משביע.

מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק

מה צריך?
חומרים ל-4 מנות:
1 ליטר מרק צח
1 כפית חמשת התבלינים הסינית
2 כפות רוטב סויה
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק (החלק הלבן והירוק, לחוד)
1 כוס כרוב חתוך דק-דק
100 גרם אטריות אורז מאסטר שף
אפשר גם:
להוסיף חצי פחית חלב קוקוס לייט

3 צפייה בגלריה
מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק
מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק
מרק עוף אסיאתי בצי'ק צ'ק
(צילום: יח"צ מאסטר שף)

ההכנה:
משרים את אטריות האורז במים רותחים 3 דקות עד שהן רכות ומסננים.
מחממים את המרק ומתבלים בחמשת התבלינים וברוטב סויה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
לפעמים צריך להוסיף מלח או סויה, זה תלוי במרק. אם רוצים מוסיפים חלב קוקוס.
מניחים בכל קערית רבע מכמות כל אחד מהמרכיבים: אטריות, רצועות גזר, החלק הלבן של הבצל הירוק ורצועות הכרוב.
יוצקים מעל את המרק ומסיימים עם בצל ירוק. מגישים מיד.
אם רוצים אפשר להוסיף נתחי עוף או בקר.
בתיאבון. חורף טעים וחמים!
המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

3 צפייה בגלריה
מרק ירקות מפתיע עם אטריות
מרק ירקות מפתיע עם אטריות
מרק ירקות מפתיע עם אטריות
(צילום: ענת לשם)

מרק ירקות מפתיע עם אטריות

המעבר לתזונת חורף מזמין צריכה של מזונות טבעיים מגוונים העשירים בנוטריאטים. אלה יסייעו לגוף ולמערכת החיסון להתכונן לבאות.
בתקופה זו כדאי לצרוך מזונות מעט כבדים יותר, מחממים יותר, עתירי אנרגיה, שיסייעו לגוף להיערך לקור החורפי.
אז הקשיבו לגוף, לטבע, ולמה שמביאה איתה העונה - ותחגגו בהתאם במטבח.
מה צריך?
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים גס
4 זוקיני חתוכים גס
4 גזרים חתוכים גס
2 בצלים קלופים חתוכים גס
5 שיני שום גדולות קלופות
2 ספלים גרגירי תירס
חופן בזיליקום חתוך גס
3 כפיות מלח גס
1 כפית כורכום
50 גרם חמאה
1/3 חבילת אטריות כוסמין למרק

קראו גם:

מה עושים?
בסיר של 4 ליטר ממלאים כשני ליטר מים.
מוסיפים את כל הרכיבים מלבד הבזיליקום, התירס, האטריות והחמאה ומבשלים עד לריכוך הירקות.
מכבים את האש ומוסיפים את החמאה והבזיליקום (שנותן טוויסט חזק לטעם).
טוחנים למרקם כמעט חלק ומחזירים לאש. מוסיפים את גרגירי התירס והאטריות ומבשלים עוד כמה דקות לפי ההנחיות על האריזה.
המתכון באדיבות ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק