המטבח עבורי הוא גם נחמה. גם של יצירה ותשוקה ושמחת החיים, אבל בהחלט נחמה גדולה, והשבוע בחרתי שני מרקים מלאים בריח של בית ונחמה.
2 צפייה בגלריה
מרק חומוס של פיני
מרק חומוס של פיני
מרק חומוס של פיני
(צילום: ריאן)
הראשון מרק מהמטבח הבוכרי, עם חומוס, עגבניות וקציצות עוף. מרק קליל ועדין, מעט חמצמץ, מעט מתקתק, מזין ומיוחד, הכולל גם קציצות עוף מעודנות, רכות וידידותיות גם לקטנטנים.
במקור המרק עם גרגרי חומוס רגילים (האמריקאי עם הגרגרים גדולים). אני בחרתי בחומוס אתיופי, דומה מאוד לאפונה צהובה וקלוף והוא מקליל את המרק ובעיקר מהיר יותר להכנה. אין צורך להשרות את הגרגרים ללילה שלם, גם שעה־שעתיים מספיקות.
את המרק מכינים בשלבים, מתקדמים צעד צעד עם השלבים וזה פשוט ונגיש.
המתכון השני הוא מרק מינסטרונה, מרק ירקות שהוספתי לו שעועית בובס (מהזן הענק) ופסטה שבלולים, תבשיל סמיך ועשיר ומלא בנחמה. נחמו נחמו עמי.

קראו גם:

מרק חומוס, עגבניות וקציצות עוף


החומרים למרק:
2 כוסות גרגרי חומוס, עדיף אתיופי, מושרה בהרבה מים רותחים כחצי שעה ומבושל עם הרבה מים כחצי שעה או עד לריכוך. חומוס רגיל משרים למשך לילה ומבשלים כשעתיים שלוש עד לריכוך.
2 ליטר ציר עוף או מים רותחים
2 בצלים חצויים ופרוסים
5-6 שיני שום קצוצות גס
5 עגבניות קלופות וקצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
3 משמשים יבשים, קצוצים דק
חצי חבילה כוסברה, קצוצה גס
מעט שמן לטיגון

החומרים לקציצות העוף:
1 בצל גדול מגורר וסחוט
300 גרם עוף טחון
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
ביצה
מלח
פלפל

הכנת המרק:
בסיר גדול מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד עוד כ־8 דקות.
מוסיפים את ציר העוף וגרגרי החומוס המרוכך והמסונן. מבשלים עד לריכוך החומוס ומתבלים במלח ופלפל.
מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ומעבירים למרק הרותח.
מבשלים יחד על אש נמוכה עוד 15 דקות. משתלב נהדר עם אורז לבן.

2 צפייה בגלריה
מרק מינסטרונה עם שבלולים
מרק מינסטרונה עם שבלולים
מרק מינסטרונה עם שבלולים
(צילום: ריאן)

מרק מינסטרונה עם בובס ופסטה קונכיות


החומרים:
שליש כוס שמן זית
3 גזרים פרוסים גס
4 גבעולי סלרי, כולל העלים
4-5 גבעולי בזיליקום רק העלים
4 עלי מנגולד קצוצים לרצועות
3 בצלים יבשים חצויים ופרוסים
5-6 שיני שום מעוכות קצוצות גס
2 כרשות (רק החלק הלבן)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כוס שעועית, עדיף מהזן הענק (בובס), מושרית למשך הלילה ומבושלת עד לריכוך קל
כוס שבלולי פסטה
כף אורגנו יבש אם יש טרי עוד יותר טוב
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
מלח
כשני ליטר מים רותחים, ניתן להוסיף
גבינת פיקורינו או פרמזן מגוררת

ההכנה:
בסיר עמוק ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנעשה זהוב, מוסיפים את הכרשות ומטגנים יחד כשתיים עד שלוש דקות. מוסיפים את הגזר, הסלרי ועלי המנגולד ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רסק העגבניות, ממשיכים בטיגון. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת, מוסיפים את תפוחי האדמה ואת השעועית ומביאים שוב לרתיחה.
מתבלים בפלפל שחור ובמלח, מכסים ומנמיכים אש. ממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים. כל זאת, כחצי שעה לפני ההגשה.
מוסיפים את הפסטה לסיר. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על רתיחה מתונה כרבע שעה בסיר מכוסה. הפסטה סופחת אליה נוזלים, ואם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים רותחים. ממש סמוך להגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום. אני אוהב גם להוסיף שום כתוש ולערבב, ולהגיש עם מעט גבינת פיקורינו מגוררת מעל.