אם לומר את האמת, לרוב זה לא המקרה והפרחים נובלים אך ורק כי איבדנו תקווה לגביהם. דני זיברן מחנות הפרחים Sflower שבחיפה הכין עבורנו את הדרכים ופעולות המומלצות שאתם יכולים לנקוט בכדי לעזור לפרחים עייפים להתאושש ולהחזיר להם את הצבע ללחיים (שהם עלי הכותרת כמובן).
בדיקת התנאים הבסיסיים
מים, אור ואוויר רענן הם מרכיבים קריטיים לבריאותם וחוזקם של פרחים. עוד לפני שתפעלו באמצעים שונים כדי להאריך את חייהם של הפרחים, חשוב לוודא שהם אכן נמצאים במיקום שמאפשר את כלל התנאים הבסיסיים לקיומם. מן הסתם עליכם לוודא שאכן שמתם מספיק מים באגרטל ושהמפלס אינו נמוך ואינו גבוה מידי. הפרחים צריכים להימצא במקום מאור ושטוף שמש אך לא תחת שמש ישירה למשך שעות ארוכות מסביר דני. בנוסף, יש לוודא שבמקום בו הונחו הפרחים ישנה זרימה ותחלופה של אוויר נקי וטבעי שמגיע מבחוץ – שימו לב, אויר מהמזגן (חם או קר) עלול להזיק קשות לפרחים.
1 צפייה בגלריה
איך מאוששים פרחים
איך מאוששים פרחים
איך מאוששים פרחים
(צילום: depositphoto )
עזרה ראשונה ושנייה
קניתם או קיבלתם זר פרחים עשיר לפני מספר ימים בודדים, הוא במיקום המושלם אך כבר חלק מהפרחים מתחילים לקמול ולאבד מיופיים הטבעי. ראשית, יש להוציא את הסידור מהמים ולשטוף במים וסבון את האגרטל בו הוא הונח. יש לחתוך את קצות הגבעולים בצורה אלכסונית על מנת להגדיל את שטח הספיגה של הגבעול את המים ולהסיר שאריות לכלוך שהצטברו בתחתית הגבעולים. אם מדובר בגבעולים חזקים במיוחד (מעוצים) אשר החיתוך עלול לשבור אותם, יש לחרוץ אותם באמצעות סכין לאורך, בתחתית הגבעול.
לאחר חיתוך הגבעולים, כדי לוודא סטריליות והריגת כל הבקטריות, יש להכניס את הגבעולים למים חמים מאוד אך לא רותחים, חשוב מאוד(!) בצורה אלכסונית על מנת להרחיק ככל הניתן את הפרחים עצמם מהחום ומהאדים שנפלטים מהמים החמים. לאחר החיטוי היסודי החזירו את הזר לאגרטל הנקי (וודאו כי הסרתם את כל שאריות הסבון) עם מים טריים וכמה טיפות אקונומיקה בודדות.
במקרים בהם חלק מהפרחים שבסידור כבר קמלו ונבלו לגמרי, הפרידו את הפרחים הנבולים משאר הזר הבריא והחיוני והוציאו אותם מהאגרטל. הריקבון הטבעי (שנוצר מפטריות ובקטריות) של הפרחים והגבעולים הנבולים עלול לפגוע אנושות בפרחים האחרים שנמצאים במים.
תרופת סבתא
לעיתים, הפרחים מאבדים מהחיוניות שלהם בעקבות חוסרים בערכים תזונתיים אשר חשובים מאוד לחוזקם ובריאותם. על המחסור בסידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן ניתן לפצות באמצעות חומרים אורגניים וטבעיים שתוכלו למצוא כמעט בכל מטבח. תרופת הסבתא תהיה יעילה גם לעציצים שתולים באדמה ולא רק לזר פרחים.
יש להכניס לבלנדר קליפת בננה, קפה טחון (שחור או קפה פילטר, לא אינסטנט) וקליפת ביצה. הוסיפו מים בתלוי לסוג הפרח לתערובת וטחנו אותה בבלנדר עד לקבלת משחה חלקה. את הכמויות התאימו לכמות והפרחים, גודל הזר או העציץ שבידכם.
יש לערבב מעט מהתערובת שהתקבלה במי האגרטל ולערבב אותם היטב (כשהפרחים מחוץ למים), חשוב לשמור על יחס קטן של תערובת לעומת מים. אם מדובר בעציץ, מרחו על האדמה ומסביב לגבעולים את תרופת הסבתא. בימים הקרובים עקבו באדיקות אחר התאוששתם של הפרחים, ופעלו בהתאם – אם הפרחים מתאוששים אך באיטיות, כדאי להוסיף עוד מעט מהתערובת לאגרטל באותו האופן. במידה והפרחים התאוששו לגמרי והשינוי ניכר לעין, מומלץ להחליף את המים באגרטל ולנקות אותו, גם בדברים טובים לא כדאי להגזים במינונים.
כמו בחיים עצמם, על דברים שאנחנו אוהבים שווה להילחם ולהשקיע מאמצים בשימורם. חשבו על פרחים ממש כמו על אנשים, מי שמקבל את התנאים והטיפול האידאליים – יפרח וישגשג ביתר קלות, עזרו לפרחים שלכם לחיות במלואם!