תושבים משכונת הפארק כמו גם מבקרים מהעיר, מעידים על מקרים חוזרים של תקיפה מצד ציפורי המיינה כלפי בני אדם.
"ביציאה מכיוון הפארק, הלכנו רגלית כמה מטרים לכיוון גלידרייה שבמקום, ופתאום נחתו עלינו ציפורים, כאילו הן מחפשות משהו שלקחנו להן", סיפרה אם לשלושה לאחר בילוי באקופארק. "העפנו אותן עם תנועות ידיים וצעקות, אבל הילדים בכו ונבהלו. זה בהחלט היה מפתיע".
על מקרה נוסף סיפרה תושבת בדף הפייסבוק של ועד השכונה: "צמוד לאקופארק, ציפורים תוקפות נתפסות על השיער ורודפות אחרי בני אדם. תקפו ילדים והוריהם, זה מאוד מסוכן. במוקד העירייה אמרו לי שאין באפשרותם לטפל, מי כן יכול?". בתגובה, ציינו תושבים שהמקרה קרה אף להם, ושציפורים מסוג מיינה בנו קינים במרפסות ובממ"דים שלהם ולאחר שפינו אותם, הציפורים ניקרו יחדיו בחוזקה בתריסים, עד כי כמעט שברו אותם.
על פי אתר הצפרות הישראלי, המיינה הינה מין מזרח אסיאתי פולש שהתבסס בישראל ותועד כאן לראשונה בשנות התשעים. המיינה מבלה את רוב זמנה על הקרקע בחיפוש מזון ואינה חוששת ואינה ממהרת להתעופף. היא ניזונה בעיקר על הקרקע ואוכלת מגוון רב של מזונות, כולל שאריות ופסולת מזון. מדובר במין תוקפני הפוגע באופן מוכח במינים מקומיים.
חיליק מדור חיים, חוקר תולדות העיר חדרה ואקולוג, מסביר: "מדובר במין מאד ממזרי. הן ציפורים פולשות, שהגיעו ארצה ובהדרגה גירשו את כל ציפורי הבר. בארץ כבר כמעט לא רואים בגללן בולבולים וחוחיות. מה שנשאר בארץ אחרי המתקפה שלהן זה רק דרורים ועורבים אפורים. הן לא מפחדות מכלום. בחצר שלי הן מחכות שאלך אחרי שאני משאיר מזון לכלב ולחתול שלי, ואז חוטפות להם את האוכל. יש מי שמתלוצצים ואומרים שהמיינות הן ה'קורונה' של הציפורים. נדיר שיתקפו ילד קטן, אבל אם הילד החזיק מזון או שקית במבה, יתכן שהן היו בעקבות האוכל. זה יכול להיות ההסבר".
מרשות הטבע והגנים נמסר: "המיינות ידועות כציפור תוקפנית ואגרסיבית, בעיקר כנגד ציפורים אחרות (פגיעה מתועדת בגוזלים של מינים מקנני חורים רבים). כלפי אדם עיקר הפניות הן סביב עונת הקינון והפרחונים, בד"כ בסמיכות לקינון פעיל. בתחום העירוני אנו מפנים לטיפול של הרשות המקומית ולגבי המיינה יצא היתר כללי לפגיעה (לכידה, פירוק קינים וירי) שמפורסם באתר האינטרנט".