בתחילת השבוע ולקראת "החופש הגדול" והגידול הצפוי במספר המתרחצים בחופים, בעיקר משפחות וילדים, קראה החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון לציבור לנהוג בזהירות ובאחריות באזורים הסמוכים למצוק החופי: לא לשבת מתחת למצוקים ולא להתקרב לשפת המצוק, עקב סכנת קריסה של סלעים וחול לחופי הרחצה.
אתמול, בפעם השנייה בשבועיים האחרונים, קרס חלק מהמצוק בבית חנקין ורק בנס לא נפגעו מתרחצים. קריסות אלו באו לאחר הקריסה בטיילת לאורך מצוק נתניה בחודש שעבר.
עקב הקריסה הראשונה שארעה בשבוע שעבר, החברה הממשלתית פנתה בתחילת השבוע במכתב לעיריית חדרה בדרישה לטפל מיידית בקידום אחריותם להגנות הבטיחות הנדרשות ולמנכ"ל משרד הפנים ולוועדות התכנון לקדם ולתקצב את ייצוב המצוק מאחר והמצוק נמצא בסכנת קריסה מיידית.
מכתב ההתראה שיצא השבוע הינו המשך למכתב התראה ודו"ח הנדסי שנשלח לפני כשנתיים ב-28.7.21, במסגרתו הובהר לעיריית חדרה מסוכנתו הרבה של מצוק בית חנקין. יתרה מכך, לפני כשנתיים הוגדר על ידי החברה הממשלתית להגנות המצוקים אזור זה כמצוק מסוכן הדורש טיפול מיידי וזאת לאחר קבלת דו"ח הנדסי של יועץ קרקע. עיריית חדרה פעלה בעניין במהירות, סגרה את המסעדה בראש המצוק וקידמה תכנית בטיחות לדרך הגישה החופית.
קראו גם:
אילן לביא, מנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, אמר כי קריסת חלקים במצוק אינו תרחיש אפוקליטי אלא סכנה מיידית המחייבת מחד טיפול בהגנה על המצוק ומאידך נקיטת צעדי מניעה וזהירות על ידי הרשויות המקומיות וציבור המתרחצים. "הקריסה אתמול הסתיימה בנס ללא נפגעים ונדרשים כרגע צעדים מיידים לשיפור בטיחות המתרחצים בחוף - הדבר בנפשנו. ברמה הלאומית יש לקדם את נושא יציבות מצוקי החוף לאור הצורך הדחוף והמיידי על ידי הגדלת התקציבים ופישוט הרגולציה לטיפול באתגר זאת ולנוכח חומרת הסכנה ולאור עליית מפלס ועוצמת הים שעוד יחמירו את המצב".