עיריית חדרה ממשיכה להרחיב את התמיכה בשירותים וביוזמות המיועדות לגיל הרך, כחלק מהשקעה עירונית כוללת במשפחות הצעירות.
2 צפייה בגלריה
פרויקט אם לאם חדרה
פרויקט אם לאם חדרה
פרויקט אם לאם חדרה
(צילום: דוברות עיריית חדרה)

אחד הפרויקטים הפועלים בעיר הוא "אם לאם" שנולד ביוזמת מחלקת ההתנדבות העירונית באגף הרווחה והשירותים החברתיים ומרכז הפנאי בית אליעזר של עמותת "פנאי העיר". הפרויקט מעניק תמיכה אישית לאימהות צעירות בתקופה הראשונית להורותן, מתוך הבנה כי המעבר להורות טומן בחובו אתגרים משמעותיים הדורשים מעטפת תמיכה נוספת.
במסגרת התוכנית, לכל אם מצוותת מתנדבת המלווה אותה בביקורי בית שבועיים, תוך התאמת תוכן המפגשים לצרכי המשפחה. כיום פועלות בפרויקט 15 מתנדבות, כולן תושבות חדרה, אשר עברו הכשרה מקיפה בת שישה מפגשים בנושאים הקשורים לאימהות, חוויות רגשיות לאחר לידה והיבטים של קשר ותקשורת עם התינוק. ההכשרה כללה גם היכרות עם המענים העירוניים הרבים הקיימים בגיל הרך, דוגמת המרכז ההוליסטי, שירותי טיפות חלב והדרכה הורית.
לוסי פרלוב, אם לשני ילדים, הצטרפה לתוכנית לאחר ששמעה עליה בסדנה להתפתחות תינוקות שמתקיימת במרכז הפנאי. לאחר תהליך היכרות עם רכזת התוכנית דייזי, היא חוברה למתנדבת אלה טלקר. בתחילה הייתה סקפטית, אך במהרה גילתה עד כמה הליווי תרם לה. "אני חייבת להגיד שאלה פשוט מדהימה! כל רגע איתה הוא מתנה! היא ממש עוזרת לי עם רון, היא כזו חכמה, איזה כיף לדבר איתה. כל פעם כשהיא באה, אני יוצאת עם תובנות מעולות שקשורות להורות. ביום ראשון כשהגיעה למשל, היה כזה יום מבאס, שום דבר לא הלך לי, מתתי מעייפות ופתאום כשהיא הגיעה זה היה אור. הפרויקט הזה מדהים, תודה רבה לך."

2 צפייה בגלריה
פרויקט אם לאם חדרה
פרויקט אם לאם חדרה
פרויקט אם לאם חדרה
(צילום: דוברות עיריית חדרה)

קראו גם:

תוכנית "אם לאם" היא חלק מרשת רחבה של שירותים עירוניים המיועדים למשפחות צעירות, הפועלים בשיתוף פעולה בין אגף הרווחה והשירותים החברתיים, אגף החינוך, מרכז הפנאי בית אליעזר, טיפות החלב בעיר, יועצת לקידום מעמד האישה, ויצ"ו, נעמ"ת, הרשות לביטחון קהילתי, מתנ"ס אולגה, תכנית 360 לילדים ונוער בסיכון ומפעל הפיס.
ליאת פולגר, מנהלת מחלקת ההתנדבות העירונית, הדגישה את חשיבות הפרויקט כחלק מחיזוק הקהילה: "אנו רואים בהתנדבות נדבך משמעותי בחיזוק החוסן הקהילתי בשגרה ובחירום. פרויקט 'אם לאם' הוא דוגמה מצוינת כיצד התנדבות לא רק תומכת באימהות בשלב משמעותי של חייהן, אלא גם מחזקת את הקשרים בקהילה, יוצרת שיח מפרה ומספקת לכל אם את הכלים וההכוונה שהיא צריכה."
מדייזי אלמדו, רכזת התוכנית, ואורלי מור, רכזת קהילה ומלוות התוכנית מטעם "פנאי העיר", נמסר כי "מרגש אותנו לראות את החיבורים המיוחדים בין היולדות למתנדבות. מדובר בקשר אמיתי ומחזק, שמשפיע על כולן לטובה. התמיכה באמהות וההבנה שמגוון התחושות שאנחנו חוות לאחר לידה הן לא משהו שצריך להישאר איתו לבד, מקלה על הדרך ומאפשרת לחלוק את המסע עם מישהי שיכולה להבין בדיוק מה אנחנו עוברות. גם אמהות שחששו לגבי התוכנית, ולא היו בטוחות אם המפגשים יתאימו להן, מגלות עד כמה החיבור הזה יכול לשנות את חוויית הלידה, גם כאשר לא מדובר בילד ראשון."