מי הם עשרת המפעלים בעלי ההשפעה הסביבתית השלילית בישראל? המשרד להגנת הסביבה פירסם זו השנה ה-11 את מדד ההשפעה הסביבתית לשנת 2021, המציג לציבור את נתוני הסיכון הסביבתי ממפעלי התעשייה שבבעלות ציבורית וממשלתיות.
המדד מספק לציבור מידע השוואתי על הביצועים והסיכונים הסביבתיים של חברות ציבוריות בעלות השפעה סביבתית גדולה והמפעלים שבבעלותן. המדד בוחן לעומק את הסיכון הסביבתי של 45 חברות ציבוריות ו-123 מפעלי תעשייה גדולים. הכנת המדד נעשתה בסיוע חברת DHVMED. על פי שיטת הניקוד במדד, ככל שהדירוג גבוה יותר - כך מידת ההשפעה השלילית על הסביבה והסיכונים הסביבתיים גדולים יותר.
המדד הוא הכלי העיקרי למידע על רמת הסיכון הסביבתי של חברות, שנערך על-ידי גורם ממשלתי, ומאפשר למשקיעים בחברות ציבוריות לקבל מידע פשוט וישיר על רמת הסיכון שלהן.
במדד לשנת 2021 מפעל כיל רותם (רותם אמפרט), שבבעלות החברות הנסחרות החברה לישראל ו-ICL גרופ, דורג כמפעל בעל ההשפעה הסביבתית השלילית הגבוהה ביותר עם עלייה של 3% בניקוד ביחס לשנת 2020. אחריו "מככבות" לרעה ברשימת המפעלים האדומים של ישראל: בז"ן, פז בתי זיקוק אשדוד, כרמל אוליפינים, אלקון מרכז מיחזור נאות חובב, לוויתן, שפד"ן וגדיב, חברת חשמל לישראל – אורות רבין ממוקם במקום התשיעי ברשימה.
קראו גם:
יש לציין כי ביום שישי האחרון הודלקה לראשונה האש ב"אורות רבין" בתחנת הייצור שתייצר חשמל מגז. ברגע שהיחידה תייצר באופן מסחרי - שתי יחידות פחמיות באורות רבין יופסקו. בכך, יצומצם משמעותית השימוש בפחם והאוויר יהיה נקי הרבה יותר, דבר שמהווה בשורה גדולה לתושבים.