"הבקשה של בני הזוג היתה בראש ובראשונה לתכנן בית על טהרת העיצוב הסקנדינבי", מספר המעצב ניצן הורוביץ. "הם אנשי העולם הגדול, מחוברים לעולם העיצוב והטקסטיל, יודעים לקנות וללקט פריטים מיוחדים. הם ביקרו כמה פעמים בדנמרק והתחברו מאוד לשפה העיצובית, מה שהפך את הפרויקט למאתגר במיוחד עבורי. חיפשתי דרך לחבר בין העולם שלי לבין מימוש הפנטזיות שלהם", הוא מסביר.

ריקוד של כהה ובהירריקוד של כהה ובהיר
ריקוד של כהה ובהיר
(צילום: עודד סמדר)

עיצוב ניצן הורוביץעיצוב ניצן הורוביץ
עיצוב ניצן הורוביץ
(צילום: עודד סמדר)

בין המטבח לסלוןבין המטבח לסלון
בין המטבח לסלון
(צילום: עודד סמדר)

הבית, שממוקם ביישוב בשרון, תוכנן ועוצב למען משפחה – בני זוג בסוף שנות השלושים לחייהם, ושני ילדיהם. יש בו 200 מ"ר בנוי, והוא נמצא על שטח של חצי דונם.
לאחר שקנו את הבית החליטו בני הזוג על שיפוץ כללי, תכנון ועיצוב מחדש, כדי לבטא בו את ה"אני" שלהם.

תכנון נורדי, חומרים מקומיים

המעצב ניצן הורוביץ מסביר כי בתכנון הבית הוא יצר משחק של ניגודי צבעים: מצד אחד הרצפה הכהה בחיפוי גרניט פורצלן; ומנגד חיפוי קיר של עץ אלון לבן במטבח, בסלון ובכניסה. "חיבור החומרים בין רצפה כהה לעץ אלון לבן מוביל אותנו לעולם הסקנדינבי, עם תפיסת תכנון נורדית וערבוב חומרים שמאפיין מקומיות", מתאר הורוביץ. "ניגודיות החומרים של הבית יוצרת ריקוד בין הכהה לבהיר. חיפשתי פלטת צבעים שתיצור איזון, כדי שהחלל ייראה עכשווי אבל יהיה בעל 'חיי מדף' ארוכים. כזה שאפשר להרגיש בו נוח ולצמוח בו. זהו בית צנוע ויחד עם זאת הוא מכיל הרבה שכבות ורבדים. כמו מגרש משחקים קטן וכיפי".

מבט לסלון שעבורו נבחרו גוונים סולידייםמבט לסלון שעבורו נבחרו גוונים סולידיים
מבט לסלון שעבורו נבחרו גוונים סולידיים
(צילום: עודד סמדר)

פינת האוכל ולצידה עמוד בטון חשוףפינת האוכל ולצידה עמוד בטון חשוף
פינת האוכל ולצידה עמוד בטון חשוף
(צילום: עודד סמדר)

ריחוף של ברזל

הקומה הראשונה, שהיא פתוחה לגמרי, כוללת מטבח רחב ידיים וסלון. החלל פונה לחצר האחורית, כאשר המטבח מתפקד כעמוד השדרה וגם בתור הלב של הבית, ושם מתרחשים המפגשים.
פינת האוכל פונה לחזית נוספת של חצר האירוח. השולחן תוכנן על ידי המעצב ונבנה על ידי נגר מקומי. פינה זו חולקת את החלל עם גרם המדרגות, שהמעצב הוסיף לו טקסטורה של ברזל – מה שמשווה לו, באופן מפתיע, מראה קליל ומרחף. בסמוך אליו ממוקמת הספרייה, שנראית כאילו מאז ומתמיד היתה שם, נשענת על גרם המדרגות.
המטבח מחולק לשני קוים מקבילים. יש בו אי רחב ידיים שמתפקד כאזור עבודה ובעיקר כאזור מפגש פעיל מאוד – הרבה יותר מפינת האוכל. כל החללים מתכתבים זה עם זה; וכך אפשר למצוא גם במטבח את חיפוי האלון הלבן מול חיפוי הגרניט פורצלן. קולט האדים יוצרים חלוקת חלל שמאפשרת פרטיות מסוימת לשוהים במטבח.

להכניס את החוץ פנימה

בחלל הציבורי יש שני עמודי בטון, שמאפיינים מאוד את סגנונו של המעצב. "הנגיעה של החומר הראשוני והגס יוצרת איזון יפה של טקסטורות. ככל שהאלמנט חשוף יותר, כך מועצמת השימושיות שלו. מי שאוהב חומר מתחבר לזה" – מסביר הורוביץ.
סקאלת הצבעים כוללת נגיעות ירוקות, ונבחרה כדי להכניס מעט מהחוץ פנימה. כך תמצאו שם גופי תאורה ירוקים בפינת האוכל, כורסה ירוקה ועוד – צבעוניות שנותנת נפח.
שירותי האורחים כוללים עבודת נגרות מעניינת עם שני סוגים שונים של גימור, שיוצרים רבדים של חומר. חדר זה מהווה פלטפורמה נפלאה לעבודת האמנות הצבעונית שהמעצב בחר עבורו.

גרם מדרגות קליל ומרחף במראה תעשייתיגרם מדרגות קליל ומרחף במראה תעשייתי
גרם מדרגות קליל ומרחף במראה תעשייתי
(צילום: עודד סמדר)

שירותי אורחים עם משחקי טקסטורושירותי אורחים עם משחקי טקסטורו
שירותי אורחים עם משחקי טקסטורו
(צילום: עודד סמדר)

"כמו במלון בוטיק"

בקומת המגורים נמצאים שני חדרי הילדים, חדר הרחצה שלהם, פינת משפחה וחדר השינה הראשי, ה'מאסטר', של ההורים.
"כדי לייצר מאסטר מרווח איחדנו שני חדרים לחלל אחד גדול משותף, בשטח של כ-40 מ"ר", אומר המעצב. "הכניסה למאסטר היא דרך חדר הארונות, שמשמש כמעין מבואה ו'מתאם' לאגף כולו. בסיומו ממוקמים אזור השינה מימין, וחדר הרחצה משמאל. החלוקה מאפשרת לבדל ולהפריד בין הפונקציות, כך שמי שנמצא באמבטיה, לדוגמה, לא יפריע לבן הזוג שבחדר השינה. תפיסת התכנון מקבילה לסוויטה או לדירה במלון בוטיק".
חדר הארונות תוכנן כמעין חנות מעצבים קטנה. הוא כולל אזור תצוגה שבמרכזו יחידה שיוצרת הפרדה, מגדירה היטב את החלל ומשמשת כרהיט תצוגה של פרטי האופנה והאקססוריז המיוחדים של בעלת הבית. הארון מחולק לשניים – בצידו האחד של החלל הוא מחופה במראה אפורה; ובצידו האחר הוא מעוצב עם דלתות זכוכית החושפות לראווה את פנים הארון, שבו משולבים גם גופי תאורה.

חדר השינה נקי ומסוגנןחדר השינה נקי ומסוגנן
חדר השינה נקי ומסוגנן
(צילום: עודד סמדר)

חדר הארונות משמש כציר מעבר לחדר השינה חדר הארונות משמש כציר מעבר לחדר השינה
חדר הארונות משמש כציר מעבר לחדר השינה
(צילום: עודד סמדר)

חדר הרחצה של בני הזוג מודרני ומהוקצעחדר הרחצה של בני הזוג מודרני ומהוקצע
חדר הרחצה של בני הזוג מודרני ומהוקצע
(צילום: עודד סמדר)
קראו עוד:

טקסטיל, פרוות ושטיחים

אזור השינה נקי ומאורגן, ועם זאת משלב מוטיבים מעולמות ה-fashion – כמו טקסטיל, פרוות, שטיחים, וילונות ובגדים התלויים או מונחים בנונשלנטיות בחדר. הוא מעוצב ומוקפד, אך ניכר שחיים בו. עוד בחדר השינה: כורסה שעברה עם בעלי הבית מביתם הקודם, שמכניסה למקום עוד ממד נורדי, שאליו שאפה בעלת הבית.
חדר הרחצה של בני הזוג חופה באריחי גרניט פורצלן XL (1/3 מ'). נוסף על כך השתמש הורוביץ בשיש מיוחד שמחפה את ארון האמבט, ובתוך כך גם את חלקה העליון של האסלה. חזיתות הרהיטים עשויות פורניר עץ אלון, שמהווה הד לרצפת הפרקט ב'מאסטר'.