זרם מים סביר במקלחת נראה לנו לרוב כדבר מובן מאליו, אך עבור תושבי שכונת נווה חיים, בעיקר אלה המתגוררים בצידה הדרומי (ים הסוף, ים המלח ורחוב אפשטיין), כל מקלחת הפכה בחודש וחצי האחרונים למשימה מאתגרת. לדבריהם, לחץ המים ירד משמעותית בברזים מה שמכביד מאוד על חייהם, "במיוחד בשעות הערב ובעת שימוש במים חמים".
1 צפייה בגלריה
שכונת נווה חיים בחדרה
שכונת נווה חיים בחדרה
משאבת המים בשכונת נווה חיים בחדרה
(צילום: מירית גולן)
מדובר בבעיה המטרידה את מנוחתם של תושבי השכונה כבר למעלה מחודש, ולדבריהם פנו בנושא למוקד העירוני, שהעביר את התלונה גם לתאגיד המים, אך עד כה דבר לא השתנה.
קראו גם:
"בתאריך 26 בספטמבר פתחתי קריאה בעיריית חדרה", מספרת צופנת גרונדלנד, תושבת רחוב התחייה. "דיווחתי להם שכמה ימים קודם לכן הייתה הפסקת מים ברחובות וברחובות הסמוכים, אך מאז שחזרו המים אנחנו סובלים מירידה דרסטית בלחץ המים. מדובר בבעיה עבור כל האזור הזה בשכונה, יתכן שהסיבה היא שמישהו לא פתח את הברז עד הסוף".
בעקבות הפנייה יצרה עמה קשר נציגת תאגיד מי חדרה. "בשיחה הוסבר לי שאכן נעשו עבודות מים באזורנו והתקנו מווסתי לחץ, אבל ניסיתי להסביר לה שבגלל מה שעשו נותרנו בלי לחץ מים בברזים".
התושבת מדגימה את הקושי ואומרת כי, "מקלחת של 10 דקות בעבר לוקחת עכשיו כפול זמן, לבנותיי בעלות השיער הארוך לוקח פרק זמן לא סביר לחפוף את השיער. זה מצב לא נורמלי. במיוחד כי עכשיו אנחנו גם מבזבזים הרבה יותר מים, וזה "רווח נקי" של התאגיד. אנחנו מבקשים שמישהו יטפל מיידית בבעיה".
גם תושבת רחוב הר סוף מספרת כי הבעיה חוצה את השכונה. "ב-22 בספטמבר בנו במשך מספר ימים מעין משאבה מאסיבית של מים בקצה רחוב אפשטיין הסמוך אלינו", היא אומרת. "כמה שעות לא היו מים בכל האזור, ובסמוך להתקנת המשאבה או מתקן המים הזה חווינו ירידה של לחץ מים. לא די שהמתקן הזה עומד לא מכוסה ומכער את הנוף הכפרי של השכונה, הוא גם גרם ללחץ מים ירוד. אנחנו דורשים מהתאגיד לבצע בדיקה נוספת של מווסתי המים, ולפני שהחורף מגיע".
מתאגיד "מי חדרה" נמסר בתגובה: "לאחר שיחה עם מנהל תפעול נעשתה בדיקה בשטח ולחץ המים תקין. לפי החוק מחויבים לספק מים בלחצים בין 2.5 אטמ' עד 4.5 אט'. בשטח הלחץ קבוע 3.9 אטמ'".
לעדכונים נוספים - חדשות חדרה