בית הדין האזורי לעבודה חיפה חייב את עיריית חדרה לשלם פיצוי בסך 30 אלף שקלים לעובדת העירייה לשעבר, מאירה אגארונובא לאחר שנמצאו פגמים בהתנהלות העירייה כלפיה במהלך ניודה בעבודתה.
1 צפייה בגלריה
(בניין עיריית חדרה| צילום: אסף פרידמן)
קראו עוד:
אגארונובא הועסקה בעירייה כעובדת קבועה במשך כ-30 שנים. היא שימשה כסגנית מנהל לשכת הדוברות. לאחר קידומה בתפקיד, חשה אגארונובא כי היא אינה זוכה לתנאי השכר להם היא ראויה בהתאם לתפקידה. בעניין זה ביצעה מספר פניות למחלקת ההון האנושי כמו גם לוועד העובדים. לטענתה, הפניות לא נשאו פרי.
בחודש יולי 17' קיים ראש עיריית חדרה המושעה, צביקה גנדלמן, שכיהן אז כראש העירייה, יום פתוח לעובדי העירייה. אגארונובא נפגשה עם גנדלמן בנוכחות מנהלת לשכת ראש העירייה, אורלי נגר ויועץ התקשורת אבי מוססקו. במהלך אותה פגישה הרוחות התלהטו והתגלע ויכוח בין העובדת לראש העירייה. לטענתה, לאחר שדרשה לדעת מתי תקבל תשובות בנוגע לתוספת השכר לה היא זכאית, זכתה לצעקות, ובכך הסתיימה הפגישה. על פי גרסת העירייה, נהגה העובדת כלפי ראש העירייה בצורה אגרסיבית והטיחה בו טענות ודרישות בצורה "שלוחת רסן".
בעקבות כך, אגארונובא נעדרה מהעבודה ופנתה לקבלת טיפול רפואי ובהמשך הגישה למוסד לביטוח לאומי הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לתשלום דמי פגיעה. המל"ל הכיר בה כנפגעת תאונת עבודה. בתום כ- 90 ימי היעדרות, שבה לתפקידה בלשכת הדוברות. לטענתה במקום היו יחסי עבודה עכורים.
בהמשך, העירייה החלה לנייד את אגארונובא לתפקידים שונים. אולם העובדת לא פעלה בהתאם להחלטת הניוד והמשיכה לבצע את עבודתה בלשכת הדובר. בגין כך היא זומנה לשימוע שבסופו הוחלט כי עליה להתייצב לעבודתה החדשה. אגארונובא טענה כי ההחלטה בדבר ניודה מתפקידה התקבלה על סמך שיקולים זרים, וחרף ההערכה המקצועית הרבה לה זכתה במהלך שנות עבודתה. העירייה טענה כי לא נפל פגם בהתנהלותה ובהתנהלות הגורמים השונים מטעמה, וכי העובדת הביאה לכינונה של מערכת יחסים בלתי אפשרית בכל יחידה בה הוצבה, בעוד נציגי העירייה נוהגים בה בסלחנות יתרה, בסבלנות ובהגינות על מנת לאפשר לה להמשיך את עבודתה.
בעקבות האירועים אגארונובא פנתה באמצעות עורכי הדין תומר בר און וליאור בנימין בתביעה לבית הדין לעבודה כנגד העירייה, גנדלמן, מנכ"ל העירייה לשעבר יעקב זיגדון ונגד מוססקו. בתביעה עתרה העובדת לחיוב העירייה והבכירים בפיצוי בגין התעמרות בעבודתה, בגין הרעת תנאים מוחשית ובגין אי ביצוע שימוע.
הרכב בית הדין החליט לדחות את התביעה כנגד הבכירים גנדלמן, זיגדון ומוססקו ולקבל חלקית התביעה נגד העירייה. בפסק הדין נקבע כי נפלו פגמים בהתנהלות העירייה בכל האמור בהחלטת הניוד הראשונה. "מלבד הפגמים לא מצאנו שהתנהלות העירייה והגורמים מטעמה נגועה בפגמים או שמדובר במסכת של התעמרות או התנכלות. התרשמותנו היא שהעובדת היא אישה דעתנית, שלא חששה להביע את עמדתה ולהציג דרישות שונות בנוגע לתנאי עבודתה- התנהלות שאינה מתיישבת באופן מלא עם הטענה בדבר היותה נתונה למסכת של התעמרות, ביוש או השפלה".
אגארונובא מסרה כי בכוונתה להגיש ערעור על החלטת בית הדין. "לא פניתי לבית הדין כדי לחפש כסף אלא רק כדי לנקות את שמי".
לעדכונים: חדשות חדרה