ניר רוטנברג, 42, תושב חדרה, מנסה להגשים חלום: להיכנס לספר השיאים של גינס, כמי שעשה ג'אגלינג למשך מספר השעות הרב ביותר.

ניר רוטנברג מתכונן לשבור שיא גינס בג'אגלינג

השיא האחרון בתחום נשבר בשנת 2009 על ידי האמריקאי דייויד סליק ועומד על 12 שעות ו-5 דקות. רוטנברג, בנה של אחת הקוסמות הראשונות בארץ, מתכוון לשבור את השיא הזה, באירוע שיתקיים ב-13 באוגוסט בחדרה.

לשבור קרח

לעולם הג'אגלינג נחשף באמצעות אימו נורית, שהייתה אחת משתי הקוסמות היחידות שפעלו בארץ. "היו רק שתי קוסמות אז, אמא שלי שכבר בפנסיה ודליה פלד. הן היו העופרה והירדנה של עולם הקסמים הישראלי", הוא מספר. "הייתי הולך איתה להופעות והיא זו שקנתה לי את כדורי הג'אגלינג. התחלתי להתאמן לבד עם מקלות וגם עם כדורים. התשוקה לדבר התגברה אצלי בטיול בניו זילנד, שהיא מעצמת ג'אגלינג. מאז לכל מקום שאני נמצא בעולם, אני לוקח איתי שלושה כדורים, כי זה פותח שיחה, שובר קרח ואני הכי אוהב להכיר אנשים חדשים".

2 צפייה בגלריה
ניר רוטנברג. "חשוב לי לדעת שניצחתי את עצמי"
ניר רוטנברג. "חשוב לי לדעת שניצחתי את עצמי"
ניר רוטנברג. "חשוב לי לדעת שניצחתי את עצמי"
(צילום: אלעד גרשגורן)

כרגע השיא שלו עומד על 6 שעות ברצף, אולם רוטנברג מעודד מחצי שנת האימונים שעוד לפניו ומאמין שישבור את השיא. אם לא זה של גינס, את השיא של עצמו. התאריך שנבחר לניסיון שבירת השיא אינו מקרי. "תמיד נתפסתי כמישהו עם ידיים שמאליות ובחרתי ביום ה-13 באוגוסט מאחר ומצוין בו יום השמאליים העולמי", הוא מסביר. "תמיד הייתי זה ששובר צלחות וכוסות ואם אצליח לשבור שיא בג'אגלינג, זה יהיה הניצחון שלי. אני מקפיד על כושר, תזונה וכוח ובכל בוקר כותב במחברת איך ייראה היום שלי. בסופי שבוע אני קם בארבע בבוקר כדי להתאמן כמה שעות ועדיין להספיק להנות עם המשפחה בשבת".
רוטנברג כבר יצר קשר עם אנשי ספר השיאים של גינס והוא מצויד בהנחיות מדויקות לגבי הביצוע, התיעוד והעדים שיהיו לניסיון שבירת השיא. "זה לא מעט לוגיסטיקה, ארבעה עדים עם סטופרים שצריכים לתעד והם רוצים לדעת גם כמה תפיסות היו בתוך השעות האלו, הכול צריך להיות גם מול מצלמה ואני עוד חוכך בדעתי לגבי אופי האירוע, האם לעשות מזה חגיגה עירונית? או אירוע קטן שאליו אזמין חברים קרובים", הוא אומר.

הברכה בפיטורים

הוא נשוי ואב לשתיים ומתנהל כמו "רוח חופשית", שאינה מקובעת על תחום עיסוק אחד. חייו המקצועיים, למשל, נוגעים בכמה תחומים. הוא מורה פרטי לאנגלית, מאמן nlp וכותב תוכן. "אני איש של גם וגם, אני מרגיש שאני צריך להנות מכל העולמות. אני לא מסוגל לעשות דבר אחד ולהיות כול כולי רק בתוכו", הוא מסביר.

2 צפייה בגלריה
"התשוקה לג'אגלינג התגברה בניו זילנד"
"התשוקה לג'אגלינג התגברה בניו זילנד"
"התשוקה לג'אגלינג התגברה בניו זילנד"
(צילום: אלעד גרשגורן)

את חייו המקצועיים החל כסוכן נסיעות. "חזרתי מטיול גדול ומאוד התחברתי לנושא התיירות, לשפות ולתרבויות אחרות", הוא אומר. "עבדתי בשדה התעופה כדייל קרקע ולמדתי הדרכת טיולים. במקביל נרשמתי לתואר ראשון בגאוגרפיה ושניה לפני, ביטלתי ונרשמתי למדעי הרוח עם התמחות באנתרופולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. אנתרופולוגיה זה יותר אנשים ותרבויות ואני איש של אנשים".
בתום לימודיו, עבד כסוכן נסיעות בחברות שונות, עד שפוטר. "זו הייתה הברכה הכי גדולה, כי חשבתי מה אעשה עכשיו? מצאתי את עצמי מלמד אנגלית בוולסטריט בנתניה, ואז אשתי זרקה רעיון: 'אולי תהיה מורה לאנגלית, אתה נהנה מזה, אולי תלמד את זה כמקצוע?' בהתחלה לא ידעתי איך לאכול את זה, אבל כעבור שבוע נרשמתי ללימודי הוראת אנגלית בבית ברל. תוך כדי כך התקבלתי ללמד בבית ספר עתיד כרמים בנימינה. נהניתי ללמד, אבל קצת לפני שהתחילה הקורונה התחלתי להרגיש שאני לא מאושר, 80 אחוז מהזמן אני משתיק תלמידים ואולי 20 אחוז מצליח ללמד. הייתי אחד המשקיענים, אבל לא הרגשתי מוערך. החלטתי לעזוב והיום אני מורה לאנגלית למבחנים פסיכומטרים, לראיונות עבודה, למטרות הגירה וגם נותן שיעורים פרטיים לתלמידים".
בנקודת הזמן הזו, הוא נחשף ביוטיוב לסרטון בנושא nlp ונשאב לנושא: "הלכתי לערבי הסברה בכמה מוסדות והתאהבתי. הבנתי שזה אחד הכלים להשפיע על אנשים. היום אני מטפל בקליניקה בחדרה וגם בזום".
עוד עיסוק שהחל בו לאחרונה, הוא כתיבה לאנשי תוכן, לבלוגים ואתרים ובתוכם חברת תרופות קפריסאית, חברת תיירות בדובאי ורשת מרפאות בארץ. במקביל הוא גם מרצה לגמלאים בנושאים של אנתרופולוגיה ותרבות. "אני יודע בעל פה קרוב ל-20 המנונים, אני מרדים את הילדות עם המנון פורטוגל ומעיר אותן עם ההמנון הנורבגי", הוא אומר.
אין לך חששות בנוגע לפרנסה?
"אני יודע לא לתת לפחדים להשתלט עליי, למשל כשעזבתי את תפקידי בבית הספר לא הייתה לי קרקע מוצקה ללכת אליה מבחינה מקצועית. בכל זאת, הימרתי והקשבתי לעצמי ככה שהפחד הפך לדחף".
מתוך אותו קו מחשבה, החליט בחודש דצמבר האחרון, שנייה לפני ששנת 2022 מתפוגגת, לנסות לשבור את שיא גינס בג'אגלינג. "כשכולם דיברו על המטרות שלהם לשנת 2023, גם אני כתבתי את המטרות שלי. אחת מהן, היא לשבור שיא גינס. תמיד אהבתי את הספר הזה, אני אוהב כל מה שקשור לעולם הגדול, אולימפיאדות ותחרויות בינלאומיות, אפילו אירוויזיונים, בגלל הדגלים, ההמנונים והקוסמופוליטיות שבדבר. שיא עולם חדש מדליק אותי ומדליק אותי להיכנס לדפי ההיסטוריה".
כל המאמץ הזה שווה בשביל ספר שיש שטוענים שאיבד מזוהרו?
"לדעתי כן קוראים את הספר הזה, ומעבר לכך, חשוב לי לדעת שניצחתי את עצמי, בשבילי יש לכך חשיבות עצומה. לדעת שאני מספר אחת במשהו. אני מבין שאני שונה או עם חשיבה שונה, אבל זו הייחודיות שלי וממילא, אין לי עניין להיות כמו כולם".
קראו גם:
איך אתה רואה בדמיונך את מעמד שבירת השיא?
"אני רואה את עצמי עם אוזניות אטומות לרעש. אני מתכנן לפתוח טיק טוק ופייסבוק ייעודי לנושא הזה. הבחור האמריקאי ששבר את השיא בשנת 2009, עשה את זה מחובר לקטטר, אני כנראה אהיה עם טיטול ותיק גב עם קשית ומשקה אנרגיה בכדי לשתות, תוך כדי. אני רואה דוכן אוכל בצד, כי העדים צריכים להתחלף כל כמה שעות, אז צריך כיבוד. הבנות שלי כנראה לא יגיעו כדי שדעתי לא תוסח. אני כל יום מדמיין את זה. אני מדמיין את זה כמו שגולש סקי, מדמיין את המסלול שלו עם כל העיקולים, כסוג של דמיון מודרך. אני גם צריך לרדת קצת במשקל שלא אהיה כבד מידי ואני מאמין שרוב הזמן אג'נגל בעמידה".
לעדכונים: חדשות חדרה