בחברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון קוראים לתושבי חדרה ונתניה לנהוג בזהירות ואחריות בכל אזורי המצוק החופי, לא לשבת מתחת למצוקים, לא להתקרב לשפת המצוק, ולהישמע לשלטים ולהנחיות שפורסמו על ידי הרשויות. בחברה מתריעים מפני התמוטטות מצוקים שיכולה להתרחש גם בחודשי הקיץ.
2 צפייה בגלריה
המצוק בתל גדור
המצוק בתל גדור
המצוק בתל גדור
(צילום: אלבום פרטי)
על פי הנמסר מהחברה, במהלך החורף נרשמו ברחבי הארץ מספר אירועים של נפילת סלעים לאורך חופי המצוק, האחרון שבהם לפני כחודש בנתניה, וקיים חשש שתופעה זו תימשך גם בחודשי הקיץ, עקב התנפחות הקרקע במי גשמים ושחיקת המצוקים, מהרוחות והים.
רצועת החוף של ישראל הנמשכת לאורכם של כ-190 ק"מ, מכילה כ-45 ק"מ של מצוקים הנישאים מעל רצועת החוף בקטע שבין חדרה לאשקלון. במקטעים מסוימים לאורך קו חוף רכס מצוקי הכורכר, קיימת סכנת התמוטטות. המדובר בין השאר במצוקי חוף אשקלון, מצוקי חופי תל אביב, מצוקי חופי הרצליה, מצוקי חופי נתניה, מצוקי חופי השרון, חדרה, ובת-ים.

2 צפייה בגלריה
העבודות לחיזוק מצוק בית ינאי
העבודות לחיזוק מצוק בית ינאי
עבודות בעבר לחיזוק מצוק בית ינאי
(צילום: דוברות המועצה האזורית עמק חפר)

כזכור, בחוף כפר הים בחדרה מצוי המצוק בסכנה, ובית חנקין בראש המצוק נמצא אף הוא בסכנה. השטח מגודר וסגור כבר מספר שנים וצפוי לעבודות חיזוק מאסיביות, כדי שישוב להיות בטוח.

קראו גם:
החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, היא הזרוע הביצועית לפרויקטים לטיפול בנושא התמוטטות המצוק החופי והיא כפופה למשרד להגנת הסביבה. מטרתה העיקרית של החברה הינה לתכנן, לבצע ולתחזק את הקמת הגנות הימיות, ולהעניק שירותי ניהול, תיאום וייעוץ למדינה בכל הנוגע לקידום ההגנות היבשתיות לעניין התמוטטות המצוק החופי, וניטור קצב נסיגת המצוק.