אהרון עמילני, 88, יליד ותושב חדרה חבר מועצה בעבר ויקיר העיר, הוא בעל תו חניה לנכה. למרות זאת, נאלץ במשך כשנתיים להתמודד בערכאות משפטיות מול העירייה כדי לבטל דו"ח שנרשם לו בגין חנייה במקום אסור.
עמילני מחזיק בתו חניה לנכה מזה כשמונה שנים לאחר שנקבעה לו נכות עקב ניתוח בעמוד השדרה. הוא החנה את רכבו בתאריך שבעה בינואר 2021 ברחוב הגיבורים סמוך לבניין בו קיימות מרפאות שונות, בצמוד למדרכה הצבועה באדום-לבן. בעקבות כך נרשם לו דו"ח חניה בסך 250 שקלים.
עמילני פנה עוד באותו יום במכתב למחלקת הפיקוח העירוני בבקשה שתבטל את הדו"ח עם פירוט מלא של ההתרחשות, צילום מתוך חוק חניית נכים ותעודות רפואיות. תשובת התובעת העירונית שנשלחה בתחילת חודש ספטמבר בישרה על דחיה של הבקשה.
"היה לי ברור שהעירייה שוגה", אומר עמילני. "החלטתי לא לוותר ובחרתי לעמוד למשפט".
נגד עמילני הוגש כתב אישום בבית המשפט לעניינים מקומיים בחדרה. ב-26 באפריל 2022 נערך המשפט בפני השופטת נורית הרצמן אבי-יצחק ועמילני זוכה מהעבירה המיוחסת לו. השופטת אף קבעה כי עמילני החנה את רכבו בהתאם לסייגים הקבועים בחוק החנייה לנכים.
למרות זאת, בעירייה לא ויתרו והגישו ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי בחיפה. "זה אילץ אותי לשכור את שירותיו של עורך דין בעלות של אלפי שקלים על מנת שייצג אותי בערעור", מסביר עמילני.
הדיון בערעור התקיים בפני השופטת ישראלה קראי-גירון שהציעה לצדדים להגיע להסכמה.
הצדדים הסכימו כי הערעור יידחה ללא צו להוצאות, וזאת לאור הנסיבות של כתב האישום "ולאור הנסיבות האישיות של המשיב ובהתחשב בעובדה כי המשיב, למרות גילו, נסיבותיו האישיות ונסיבות האירוע בגינו ניתן הדו"ח, נאלץ להיגרר להליכים משפטיים ולהוציא הוצאות, מבלי שהופעל שיקול דעת ראוי האם היה מקום להוציא את הדוח או להמשיך בהליכים", לשון בית המשפט.
בית המשפט נתן תוקף של פסק דין להסכמות בין הצדדים.
קראו גם:
עמילני, אדריכל בהשכלתו, כיהן בין השנים 1989-1993 כחבר מועצת העיר חדרה ושימש כיו"ר ועדת התחבורה. "העירייה שלחה לדיון בבית המשפט שלושה עורכי דין ובנוסף את גם מהנדס, כל זאת כדי 'לחזק' את הערעור ולהרשיע אותי בחניה אסורה, למרות שאני בעל תו חניה לנכה. העירייה במקרה זה בזבזה כספי ציבור ולבסוף נכשלה בערכאות המשפטיות".