ריטה שוורצברג (60) מחדרה נהרגה בתאונת התהפכות האוטובוס בדרום קוריאה. היא הותירה אחריה בן ובת ואת קהילת בית משפט השלום בחדרה שם עבדה במשך 29 שנים, אבלה והמומה.
חבריה של שוורצברג סיפרו כי היא הייתה אמורה לשוב מהטיול בדרום קוריאה לעבודה כסגנית מנהלת מדור אזרחי בבית משפט השלום בחדרה כבר בשבוע הבא, אולם במקום זאת, הם מלווים אותה בדרכה האחרונה.
יעקב בכר, מזכיר ראשי בבית משפט השלום בחדרה סיפר על הכאב העז שחווה לאחר האסון: "29 שנים עבדנו ביחד. היא עלתה לארץ מרוסיה בשנת 1991 והתחילה לעבוד בבית משפט בשנת 1994. 29 שנים עבדנו ביחד. היא הייתה עובדת חרוצה, לויאלית, מחויבת לארגון, פרפקציוניסטית ברמה שקשה לתאר. ריטה הייתה אהובה על הבריות עם לב רחב כל כך. אישה אצילית, איכותית ומדהימה שלעולם לא שמעת ממנה ויכוח עם העובדים, הכול הייתה פותרת בדרכי נועם. לפני עשרה חודשים איבדה את בעלה למחלה ואת הטיול לקוריאה תכננו לעשות ביחד. כעת החליטה לעשות את המסע הזה לבד לרגל גיל 60 שלה שלא מזמן חגגה. העובדים וכולנו כאובים, בהלם, שבורים ומרוסקים שהיא נהרגה בדרך טראגית כזו. עקבנו כולנו כל יום אחרי התמונות שהעלתה לפייסבוק מהטיול, ראינו כמה היא נהנית ולרגע לא האמנו שזה יכול להיגמר בצורה כזו".
מירה ברנד כהן, עובדת בית משפט, הייתה חברתה הטובה של ריטה. "היינו חברות נפש", היא מספרת בכאב. "ריטה הייתה אישה אהובה מאוד, תמיד עם חיוך על הפנים עם הכחול בעיניים והמבט הטוב. אינטליגנטית, מדהימה, חברה טובה שטוב הלב נשפך ממנה תמיד. אי אפשר לדבר עליה בלשון עבר, זה כמו סרט רע או סיוט שאני כאילו מחכה שמישהו יעיר אותי ממנו".
קראו גם:
ריטה שוורצברג הותירה אחריה בת ובן. בנה המתגורר בגרמניה צפוי להגיע ארצה בימים הקרובים ואילו בתה מתגוררת בארץ.