תושבי שכונת גבעת אולגה בהובלת חבר מועצת העיר צ'יקו וקנין דורשים ממשטרת ישראל לאשר להם להקים משמר אזרחי בשכונה ולצוות אליהם כוחות שיטור. לטענתם, תחושת הביטחון האישי בשכונה ובפרט בחוף הים, נפגעה באופן קיצוני.
קראו עוד:
"אנחנו מתמודדים עם אלימות, סחר בסמים וזנות בחוף אולגה. אנחנו לא מוכנים לספוג עוד את הפגיעה ואי השמירה על ילדינו", מסביר השבוע וקנין את המציאות הקשה בה הם חיים.
מחאות בחוף
בשבוע שעבר התקיימו בחוף הים מחאות בעקבות המצב. לטענת התושבים הם מתמודדים בין היתר עם הטרדת נערות צעירות בחוף הים, שתיית אלכוהול מופרזת, זנות, שימוש בסמים והימצאות של שוהים בלתי חוקיים בחוף הים, וכל זאת בהיעדר אכיפה או סנקציה נגד העוברים על החוק.
וקנין: "ברגע שהבנו שהמשטרה בכל הארץ לא מצליחה לשמור על ביטחון התושבים החלטנו שאנחנו רוצים לשמור על עצמנו ודורשים להחזיר לכאן את המשמר האזרחי, כמו שהיה בעבר. כבר שלוש שנים שאני נלחם ומתריע כי יש כאן בחוף תופעות של סמים, אלכוהול, זנות ואלימות".
אחת הדוגמאות שווקנין מעלה היא אירוע סליחות שהתקיים בחוף אולגה בהשתתפות מאות אנשים. "באמצע האירוע פרצה תגרה. חייגתי למשטרה שהגיעה אלא שעם עזיבתה היה פה מרחץ דמים - דקירות, פצועים ואנחנו כאן עם נשים וילדים באמצע תפילות. חוף הים הפך לזירה ליישוב סכסוכים".
באילו עוד תופעות נתקלים באי החוף?
"תקיפות של ילדות קטנות, מעקב אחרי קטינות לבתיהן. תושבים שיצאו מבתיהם וניסו לסייע, חטפו מכות. חוף הים מלא בטרקטורונים ואופנועים, חלקם ללא מספרים, שנוסעים בפראות. מידי יום אני נתקל במצב של כמעט דריסת ילד. תדיר יש כאן תקיפה מול מי שמעז להעיר על ווליום מוזיקה גבוה. בסוף השבוע שעבר הקמנו סיירת של השכונה וקיימנו מחאה, צילמנו מה הולך בחוף והקמנו קבוצת ווטסאפ שמונה כ-300 מתנדבים, מי שמאותת שם על בעיה, מישהו מגיע לסייע לו, ויש מתנדבים מרחבי העיר, כי זו לא רק בעיה של שכונת אולגה, אלא של כל העיר".
אין פיקוח? חוף אולגה הוא חוף מוכרז.
"אין סמכויות לפקחים, הם צריכים להתקשר למשטרה ועד שמשטרה מגיעה, אם בכלל, העבריינים כבר אינם. יש כאן צורך בניידת קבועה. לא שכחנו שלפני תשעה חודשים סוכל כאן ניסיון פיגוע. כל ערב אני כאן מעלה תיעוד של הטרדות, תקיפות, שב"חים. כבר הראיתי לפני כשלושה חודשים כיצד אני ופקח מתמודדים עם 15 אוטובוסים של שב"חים, ואחרי שעתיים ועשר דקות משטרה הגיעה. העניין הוא שהעבירות נעשות בשעות הערב והלילה כשכבר אין פיקוח".
"שום גזענות"
יש מי שיגידו שעולה מהסיפור הזה ריח של גזענות.
"חלילה, אין כאן שום גזענות. יש כאן נאה דורש ונאה מקיים לכל אזרח, לא משנה מה מינו ומגדרו. אנחנו מבקשים לכבד את החוק ולכבד את בנותינו, בין אם אתה יהודי או ערבי. היה לנו כאן משמר אזרחי לפני 20 שנה. יש כאן שוטר קהילתי אבל הוא פעיל בשעות הצהריים. יש לנו את החוף הכי יפה בארץ והוא פרוץ וכבר אי אפשר ליהנות בו. אנחנו משלמי המיסים השקענו בפיתוח החוף והטיילת קרוב ל-200 מיליון שקל, ואין לנו יכולת להנות מהמדשאות ומהחוף. בחגים ובשבתות אלפים מגיעים לכאן, תופסים את כל המדשאות וזה מבטל חוף מוכרז אחד לחלוטין, שאמור לשרת את תושבי חדרה. החוף לכאורה, הוא כבר לא שלנו".
וקנין מספר כי נפגש עם מפקד משטרת תחנת חדרה ודן איתו בנושא משמר אזרחי בשכונה, אולם גם כעבור תשעה חודשים הוא לא נענה. "זה הזוי שאיש לא שומע את הצעקה שלנו", הוא אומר.
אתה סבור שבסופו של דבר המשטרה תאשר את נושא המשמר האזרחי?
"אם לא, ולא תישאר לנו ברירה, ניקח סיכון ונפעיל בכוחות עצמנו את משמר השכונה. כי אנחנו מבינים שלא מגנים עלינו".
מהמשטרה נמסר: "כל יוזמת התנדבות היא מבורכת ובלבד שתעשה בתיאום עם המשטרה. לעצם העניין, הקמת משמר שכונה מחייב גיוס מתנדבים ומעבר קורס מלא. במקביל, ניתן להקים סיירת הורים בהליך מהיר יותר המותנה רק באישור גורמי הרשות המקומית, דבר אשר יסייע לעבודת המשטרה במקום".