תושבים ברחוב הרב משתה בגבעת אולגה בחדרה נדרשים לשלם עשרות אלפי שקלים עבור היטל על סלילת כביש ומדרכה ברחוב השלדג.
קראו עוד:
לדבריהם מדובר בכביש אחורי, בעורף בתיהם שכלל לא משרת אותם ומיועד ככביש גישה עבור הבניינים החדשים שנבנו באזור. בנוסף טוענים התושבים כי ככל הזכור להם, לפני כ־50 שנה, בעת שהגיעו להתגורר ברחוב, כבר שילמו היטלים.
התושבים הם בני הגיל השלישי, פנסיונרים וקשישים הנעזרים במטפלים סיעודיים. דרישות התשלום נעה בין 68 אלף שקל עד 119 אלף שקל. התושבים מתכוונים להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בחיפה ולהפגין מול העירייה.
"אנחנו גרים בדירות העמידר הללו משנות ה־50", אומרת השבוע תושבת המקום, "מאחורינו יש רחוב בשם שלדג שכעת שונה שמו לרחוב מרדכי ליברמן והחלה שם בנייה רוויה. הגישה לבניינים הללו היא רק דרך הכביש הזה שנסלל. 70 שנה לא טרחו לסלול כביש, וכעת בגלל הבניינים החדשים והצורך שלהם בכביש, סללו ועשו תשתיות של ניקוז וביוב. פתאום אנחנו מקבלים בדואר דרישות תשלום עצומה".
התושבת מוסיפה כי "הסכום הכי נמוך שקיבלה שכנה זה 68 אלף שקלים, אני קיבלתי מאה אלף שקל, ואנחנו לא מבינים מהיכן העירייה הגיעה לסכום הלא סביר הזה. הרחוב שלנו כולל כ־20 בתים, כמה עלה הכביש הזה שאתם משיתים רק על הרחוב שלנו מיליון וחצי שקלים לערך? יש פה אלמנות, ניצולי שואה ונכים. אפילו עשרה אחוז מהסכום הוא בלתי אפשרי עבורנו. שיגבו מהבניינים עצמם ומהקבלנים".
על דרישת התשלום חתום ראש העירייה צביקה גנדלמן: "יש לשלם את ההיטל תוך 30 יום. בנוסף הריני להביא לידיעתך כי הנכס יחוייב בהיטל סלילה גם בעבור כל בנייה חדשה או תוספת בניה", נכתב.
"גם צעיר ובריא היה שובר את הראש מהיכן להביא מאה אלף שקלים, אז כמובן שנכה או קשיש סיעודי", אומרת התושבת.
בן לאם המתגוררת ברחוב הוסיף: "אמא שלי בת 70 וסובלת מסוכרת, היא מתגוררת עם אחותי, נכה בשיעור של 100 אחוז. היא נדרשת לשלם 74 אלף שקלים. מאיפה היא תביא סכום כזה? היא מבוהלת".
בתה של תושבת נוספת אומרת: "אמא שלי היא אלמנה בת 71 שמתקיימת מביטוח לאומי. עתה היא נדרשת לשלם 74,500 שקלים. מאיפה היא תביא סכום כזה?".
מהעירייה נמסר: "על פי חוק, היטלי סלילת הכביש והמדרכה חלים על בעלי נכסים הגובלים עם הכביש שנסלל, כולל הבנייה החדשה. אם יש ברשות בעלי הנכס קבלות על תשלומי עבר בגין כביש רחוב קק"ל, נודה להמצאתם באגף ההנדסה בעירייה".