תושבים משכונות נווה חיים, ויצמן ושכונת יצחק מתלוננים על חבורות ילדים בגילאי 9-14, שמשתוללים ברחובות ובכבישים, כשהם רכובים על כלים חשמליים ובפרט על טרקטורונים.
קראו עוד:
תושב נווה חיים שבנו נפצע בראשו בתחילת השבוע, מקורקינט חשמלי שנהוג על ידי ילד צעיר סיפר: "הילד שלי בסך הכול בן 6 הלכתי איתו למתנ"ס לשחק כדורגל וצילמתי. רציתי לתעד כמה רגעים של אושר. ואז הקורקינט דרס אותו. הוא נפצע בראש, דימם מאוד ותישאר לו צלקת לכל החיים אבל זה גם יכול היה להיגמר רע יותר. זה חוסר אחריות ענק מצד ההורים שנותנים לילדים כלים קטלניים, בעיניי זה כמו לתת להם כלי נשק או אלכוהול".
תושב האזור, אלי מלכה: "כמו בכל הארץ, אנו עדים לתופעה הולכת ומתגברת של כלים חשמליים שעולים על הכבישים. נוהגים בהם ילדים, על פי רוב בחבורות, ללא הבנה וידע בחוקי תנועה, הרבה פעמים הם מתפרצים לצמתים, גורמים לאירועי כמעט דריסה, נכנסים לגני שעשועים ומשתוללים שם ואין כל התייחסות רצינית לתופעה. פניתי לא פעם לעירייה ולמשטרה, ודיווחתי על כך".
לדבריו, ההשתוללות עלולה להסתיים באסון: "הרוכבים עצמם יכולים להיפגע. מדובר בכלים שמגיעים גם ל-60 קמ"ש כמו רכב רגיל, כלים מסוכנים שיכולים לסחוב גם אדם במשקל 120 ק"ג, כך שהם עוצמתיים. הם יכולים לדרוס מישהו".
רפי ארליך, תושב נוסף סיפר: "גם אם הכלים הללו מגיעים רק עד 35 קמ"ש, מדובר בכלים נמוכים, לא יציבים ומסוכנים אני לא חושב שלילדים יש את המיומנויות להשתלב בתנועה".
לדבריו, הרוכבים בעבר עשו זאת כבודדים וכיום כחלק מסמל סטטוס הם נוסעים בחבורות: "זה נורא מסוכן, אני נוהג במשאית ומגובה הקבינה אין שום אפשרות לראות את הרכבים הנמוכים הללו. הם חוצים בלי לעצור, אין להם מעצורים"
מהמשטרה נמסר: "בעקבות התיקון לחוק המאפשר את החרמת הטרקטורון וזימון הורי הקטין לחקירה במשרד בוחני התנועה, הוגברה מאוד פעילות האכיפה בנושא. יודגש כי פעילות אכיפת התנועה מבוצעת בכל שבוע בכל מקום ותחום בעיר וסביבותיה. משטרת חדרה עומדת בקשר רציף עם ועדי השכונות לכל נושא ועניין וככל שיש בעיה כזו או אחרת בנושא התנועה, מוזמן ועד השכונה ליצור קשר עם קצין התנועה בתחנה".
מהעירייה נמסר: "הנושא מוכר בעירייה. תחום התנועה הנו באחריות משטרת ישראל. אנו נעביר את הנושא למשטרה על מנת לתגבר אכיפה".