בית אליעזר כמרקחה והכול בגלל תרנגול: לוועד השכונה הגיעו פניות רבות של תושבים הסובלים ממטרד רעש בגין קרקורי תרנגולים בשעות הלילה. בעקבות זאת פרסם הוועד את הנחיות העירייה בנושא, שניתנו כבר לפני שנים רבות ועורר סערה.
קראו עוד:
בפוסט של הוועד הוא פרסם את הנחיות הווטרינר העירוני בעניין גידול תרנגולים: "לאחר ריבוי פניות תושבים, הוועד דיבר עם וטרינר העיר וההנחיה לגבי תרנגול זכר היא: תרנגול זכר מהווה מפגע סביבתי לתושבים ולכן חל איסור גורף על גידול תרנגול זכר בחדרה. כל תרנגול זכר שידווח יוחרם על ידי המחלקה הווטרינרית. זו אינה החלטה חדשה והיא קיימת כבר מספר שנים".
הפוסט גרר שלל תגובות זועמות שחלקן תהו האם נגמרו כל הבעיות בעיר ובשכונה שהתרנגולים הם כעת הבעיה הבוערת, חלקן התלוצצו כי עדיף קרקורי תרנגול על זיופי קריוקי, אולם מרביתם, זעמו על לשון החוק והתייחסו אליה כאל 'איומים'.
"השכונה הוקמה כמשקי עזר. הצטרפו תושבים חדשים, אבל זו לא סיבה לפגוע בוותיקים. זו בושה", הגיבה תושבת. תושב אחר הטיח בחבר ועד השכונה אלון נוף שפרסם את ההנחיה: "אתה מדבר על קנסות. אתה לא מבין שאתה גר במושב? אתם בחרתם לגור כאן ומי שלא נעים לו שיחזור לחזור למקום ממנו בא". אחת התושבות כתבה: "בושה לעיר שלא יהיה בה יותר אף תרנגול זכר. זה מוסיף חן ואווירה כפרית, לי אישית זה מאד עצוב".
אלון נוף, מוועד שכונת בית אליעזר, הבהיר כי לא מדובר בהנחיה חדשה, אלא בכזו הקיימת ונאכפת כבר שנים. פרסומה בדף הוועד נועד להנגיש את המידע, בעבור תושבים שפנו בתלונה ואינם מכירים את החוק או את הדרך להתמודד עם המפגע: "קיבלנו המון תלונות. אנשים לא ישנים בלילות, קמים סהרוריים, מי שלא ישן זה פוגע לו באיכות החיים. ההנחיה קיימת כבר שנים מאחר וזה מוגדר כמפגע סביבתי. פניות בנדון יש לעשות ל-106, ואז יגיע פקח ויחרים את התרנגול. זו הנחיה מנהלתית שיכולה להיות מלווה גם בקנס בכפוף לשיקול דעת הווטרינר. אם אדם אחד הבין שיש לו מה לעשות בעקבות פרסום הפוסט, אז הפוסט עשה את שלו".
נוף מוסיף: "תושבים שהגיבו על הפוסט כתבו דברים כמו שזה פוגע בצביון השכונה, צביון השכונה זה לא תרנגול, זה קהילתיות, אכפתיות אחד מהשני, כתבו גם שלא יהיה המשך לתרנגולים בחדרה, בכל הכבוד תרנגול זו לא בדיוק חיה בסכנת הכחדה".
מהעירייה נמסר: "חל איסור גורף על גידול תרנגולים זכרים בעיר, לגבי תרנגולות ניתן להגיש בקשה לווטרינר העירוני לגידולן. בנוסף, בכל מפגע רעש הנובע מבעלי חיים ניתן לפנות למחלקה הווטרינרית".