אמש נפתחו חנויות הרחוב, לאחר שהיו סגורות במהלך חודש וחצי. ברחובות המהווים את עורקי המסחר המרכזיים בעיר, נרשמה תנועה ערה של קונים, אולם לא נראו תורים ארוכים משתרכים עד למדרכות, כפי שקרה בערים גדולות אחרות. מה שעוד תפס את העין, הם שלטי 'להשכרה' לכל אורך רחוב הנשיא וביתר שאת בחלק שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים.
קראו גם:
ברחובות הנשיא, הרברט סמואל, הרצל, ורוטשילד, נרשמה תנועת לקוחות ערה, אולם לא יותר מבימים כתיקונם: "בחדרה, חנויות הרחוב, ממילא נאבקות על קיומן, גם בימים שאינם קורונה וללא קשר לסגרים. הסגרים פשוט נתנו להם כאן עוד מכת מחץ", הסביר בעל עסק לסלולאר ברחוב, "אז אותה כמות קונים שיש בדרך כלל הגיעה גם אתמול. לא היתה הסתערות והמוכרים לא נפלו מהרגליים מרוב עבודה. יש דברים שאנשים לא יקנו בחנויות הרחוב, גם אם מתחמי הקניות כמו הקניון סגורים. כך למשל בגדים, שאנשים רגילים לקנות ברשתות שאהובות עליהם ופחות בחנויות הרחוב. בכל זאת, לפחות מבחינת מצב הרוח והאנרגיות, היה משמח לראות אנשים ברחוב, נכנסים לחנויות, הולכים ברחוב. זה לא קרה בחודשים האחרונים ולפחות מהבחינה הזו, זה הרים קצת את המורל".
באחת מרשת החנויות לקוסמטיקה הפועלת ברחוב הנשיא, השתרך תור קטן של נערות בעיקר מחוץ לחנות. המוכרות הקפידו על הנחיות הבריאות כמו כניסה עם מסכה בלבד ולא יותר מארבע קונות בו זמנית בתוך החנות. ביתר הרחוב לא נרשמה 'הסתערות', ולא נרשמו תורי ענק.
בחנות המתמחה בציוד ספורט ברחוב, אמרה אחת הלקוחות: "הגעתי לקנות מכנסי ספורט לבן שלי, שבמהלך כל הסגר חסרו לנו. ניסינו להזמין דרך הרשת מאתר בחו"ל, ולצערי המכנסיים הגיעו עם צבע מעט שקוף. איך שפתחו החנויות, נראה לי שהייתי הראשונה להתייצב".
בפיצוצייה ברחוב הרברט סמואל, באזור הבנקים, סיכמה המוכרת את המצב ואמרה: "אני עסק חיוני והייתי פתוחה לכל אורך הסגר, אבל הלב כאב על כל החברים שלי שלא התפרנסו. כל הסוחרים שבהמשך הרחוב, שהשכר דירה והארנונה והחובות שלהם, הכול דפק, חוץ מהקופה שלהם. כך שלראות אתמול את הרחוב שוקק חיים, ביחס לעצמו כמובן, היה ממש נעים".
כל העדכונים - חדשות חדרה